Moviments al voltant del tren Gandia-Oliva-Dènia

El Ministeri de Foment i la Conselleria d’Infraestructures i Transport estan ultimant un conveni que donaran a conèixer en tres mesos i que permetrà saber quina administració, la de la Marina Alta o la de la Safor, s’encarregarà d’executar l’obra d’aquest ferrocarril.

El Ministeri de Foment i Generalitat Valenciana, a través de la Conselleria d’Infraestructures i Transports sembla ser que, per fi, han tret del calaix el projecte del trajecte ferroviari Gandia-Dènia i estan ultimant un conveni que en un període de tres mesos donarà a conèixer amb tota claredat quina administració si la de la Safor o la de la Marina, s’encarregarà d’executar l’obra del tren Gandia-Oliva-Dénia.

Aquesta novetat es donava a conèixer durant la trobada a Madrid, divendres passat, entre el director general de Ferrocarrils de l’Estat, i els alcaldes de Dénia, Gandia, Oliva i Bellreguard, aprofitant l’estada d’aquests últims en la Fira Internacional de Turisme de Madrid, per a interessar-se per un projecte d’importància estratègica per a les comarques de la Marina Alta i la Safor.

Els quatre alcaldes, Paqui Viciano (Dénia), José Manuel Orengo (Gandia), Facund Puig (Bellreguard) i Salvador Fuster (Oliva), van eixir molt satisfets de la reunió, tot i que el director general de Ferrocarrils de l’Estat, Luis de Santiago, els va fer saber que encara queden alguns aspectes en l’aire abans que el Ministeri de Foment i la Generalitat Valenciana firmen el conveni de col•laboració que permetrà invertir una considerable suma de diners entre ambdós administracions per a impulsar la xarxa ferroviària al llarg i ample de la geografia valenciana.

El projecte del tren entre Gandia, Oliva i Dénia interessa a aquestes tres ciutats i a totes les intermèdies, a més de a tots els habitants de les dues comarques. Amb tota seguretat, i com és obvi, el projecte s’escometria en una primera fase entre la capital de la Safor i Oliva. La xifra que baralla la Generalitat sobre el cost d’aquesta obra és de dos-cents milions d’euros, més de trenta mil milions de les antigues pessetes.346 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*

code

Hola!!