Milers de persones exigeixen l’aplicació de la Llei de Dependència

Obrint Camí va ser una de les associacions de familiars i persones discapacitades que va acudir dissabte de vesprada a la marxa taronja sobre València que organitzaven les Plataformes en Defensa de la Llei de Dependència per a exigir que se’ls donen les prestacions de la Llei, dos anys i 5 mesos després de la seua entrada en vigor. Una de les consignes més corejades va ser la de ‘Cotino i Camps dimissió’. Milers de persones, al voltant de 10.000 segons els organitzadors, unes 3.500 segons fonts de la Policia Local van acudir dissabte passat a la manifestació organitzada a València per les Plataformes en Defensa de la Llei de Dependència de la Comunitat Valenciana, per a “exigir les prestacions de la Llei de Dependència dos anys i cinc mesos després de la seua entrada en vigor”.

Obrint Camí va ser una de les associacions de familiars i persones discapacitades que van recolzar, amb la seua presència, la crida de les Plataformes en Defensa de la Llei de Dependència, entitats aquestes formades per persones en situació de dependència, familiars dels mateixos, col•lectius sindicals i professionals. La “marxa taronja” va recórrer els carrers de València, partint des de la Plaça de Sant Agustí, i finalitzant a la plaça de la Mare de Déu. Amb camisetes o pancartes taronges els manifestants van exigir l’aplicació de la Llei de la Dependència al País Valencià.

La manifestació va ser encapçalada per dos grans pancartes de les Plataformes en una d’elles es podia llegir ‘Camps i Cotino marginen les valencianes i valencians en situació de dependència’, en l’altra ‘Ni un pas enrere en la defensa dels drets de la xarxa pública en l’atenció a la dependència’. En altres cartells i pancartes es podia llegir “Senyor Camps, vol protegir a la família? Ara pot demostrar-ho. Justícia per als dependents ja”. També és va demanar a l’uníson la dimissió del vicepresident social Juan Cotino i del president de la Generalitat, Francisco Camps.

La portaveu de la plataforma a València, Palmira Castellano, va destacar que “estem ací per a exigir que no és de ni un pas arrere en l’aplicació dels serveis socials” i va reclamar una “xarxa pública de serveis socials, no volem que és privatitze”. Així, va apuntar que “amb el sistema que estan utilitzant, només s’està aconseguint que la situació es relentitze i que l’usuari reba pràcticament el mateix que tenia abans”. És per això que Castellano exigia “el dret a convertir-nos en ciutadans de primera, com la resta d’autonomies espanyoles”.

Per la seua banda, Carme Insa, l’encarregada de llegir el manifest elaborat per les Plataformes en Defensa de la Llei de Dependència, es presentava com la veu del seu fill, Pau, paralític cerebral. Insa encetava el manifest asseverant que “tornarem a omplir els carrers de taronja si no ens fan cas”. En el manifest llegit en la Plaça de la Mare de Déu els convocant van assenyalar entre altres assumptes que “és inacceptable que no s’haja reconegut ni una sola prestació d’assistent personal” que “és il•legal que no es reconega la retroactivitat del dret des del moment de la sol•licitud” o que “no és possible que siguem la penúltima comunitat autònoma en nombre de sol•licituds d’atenció a la situació de dependència”.

Abans de canviar de notícia recordar que aquesta vesprada, a les 7’30 i a la Casa de Cultura s’imparteix la conferència informativa ‘La discapacitat judicial i altres actuacions en benefici de les persones discapacitades’ a càrrec de l’advocada i professora de Ciències Polítiques i Sociologia de la UNED, la pegolina Joana Canet Sastre.


512 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*

code

Hola!!