Mig miler de persones recolzen la protesta de l’AMPA de Carolina Sala

“No més barracons. Escola en condicions”, eixe era el lema que encapçalava la manifestació que ahir va recórrer alguns carrers de Pego per a manifestar el malestar de l’AMPA per la lentitud i la falta d’informació i comunicació per part dels òrgans competents sobre el procés de construcció del nou centre, demanant amb aquesta mobilització l’acceleració de les obres, així com el compromís de què l’obra no estarà aturada i que estarà acabada per a començar el nou curs 2009-10. L’ambient que es respirava ahir per la vesprada en la manifestació organitzada per l’AMPA del Col•legi Públic Carolina Sala va ser musical i reivindicatiu, sobretot expressat pels més joves. La manifestació que eixir d’on estan els barracons i va arribar fins a la parcel·la on s’està construir el nou centre educatiu va recollir el recolzament de mig miler de persones. Les causes que van dur a l’AMPA a organitzar aquesta mobilització són de sobres conegudes, però les recordem. L’AMPA del Col•legi Públic Carolina Sala amb la manifestació celebrada volia “manifestar el [seu] malestar per la lentitud i la falta d’informació i comunicació per part dels òrgans competents sobre el procés de construcció del nou centre”. És per això que amb la mobilització demanaven d’una banda “que s’acceleraren les obres del centre i [per l’altre] el compromís de què l’obra no s’ature i estiga acabada per a començar el nou curs 2009-10”, segons el comunicat distribuït ahir per la pròpia AMPA.

I és que segons la cronologia facilitada per l’AMPA “el procés per a la renovació del CP Carolina Sala ve de molts anys enrere (més de 15)”. Va ser “en el DOVG del dia 21 de juny de 2004” quan va eixir “a concurs el Projecte de redacció i execució del CP Carolina Sala”. En març de 2006 la Conselleria va remetre a l’Ajuntament de Pego un pla amb la distribució dels barracons que albergarien als més de 200 alumnes. A juliol de 2006 s’entregaven les claus dels 72 nous mòduls de barracons que actualment encara fan servir d´escola transitòria els i les alumnes del Carolina Sala. Segons explica la cronologia de l’AMPA “l’estiu de 2006 es va realitzar el trasllat del CP Carolina Sala als mòduls prefabricats; començant el curs 2006-07 en les aules prefabricades”. “Però -continua la cronologia- no va ser fins el 13 de novembre de 2006 quan es publica en el DOVG el concurs sobre l’execució de l’obra relativa al col•legi”. Recorda la relació de dates que “el dia 16 d’octubre de 2007 es firma el començament d’obres al pati del CP Carolina Sala amb un període d’execució d’un any, començant l’enderrocament del centre el dia 23 d’octubre de 2007”.

L’AMPA subratlla l’evidència que “un any després només estan acabats els fonaments del centre i part de l’estructura –només cal passar-se per davant del centre per comprovar-ho”. Les gestions continuen per part del centre i de l’AMPA perquè “davant l’endarreriment de les obres, el 22 de setembre de 2008 se sol•licita una entrevista amb el Director General de Règim Econòmic Alejandro Bañares Vázquez per tal que ens informe de la fase en la que es troba el procés de construcció del nou centre. Aquesta entrevista va ser signada per l’alcalde, el director del centre i la presidenta de l’AMPA” i tot i que han passat quasi dos mesos tots tres estaments afirmen que “no hem rebut cap contestació”.

En acabar la manifestació la presidenta de l’AMPA del CP Carolina Sala, Aurora Pons va desitjar que l’acte “fora el primer i l’últim per a què l’escola s’acabara aviat i tinguérem tots el lloc que desitgem”. Així mateix, va fer públic que si això no es compleix “tenim pensats altres actes i altres manifestacions de protesta per a què l’administració es faça càrrec d’aquesta situació”. Abans d’acabar Pons va expressar que “no voldrien passar cap més any en els barracons” i va defensar “els drets que tots tenim a estar en una escola digna”.

A la manifestació també van assistir representants dels tres partits polítics en el govern municipal per a recolzar el malestar de l’AMPA. La regidora d’Educació, la independent Elvira Ciurana recolzava tot el malestar dels pares i mares “perquè la situació dels barracons està molt deteriorada, estan filtrant-se moltes aigües dins”. A més, explicava Ciurana “que els xiquets quan ixen de la seua aula es veuen pràcticament al carrer”. I demanava, com l’AMPA, l’acceleració de les obres.

La socialista Anna Aparisi, que va portar la pancarta d’encapçalament va expressar que “el PP hauria de fer un gran esforç perquè els xiquets no estiguen en aquesta situació i no gastar tant en l’assignatura d’EpC per a invertir-ho en la construcció d’escoles”. Alhora la socialista afirmava que “està desviant tota l’atenció amb la Ciutadania per a no complir els seus deures en el que toca, en fer escoles per a tota la gent”.

Per la seua banda, la nacionalista Marian Tamarit, va recordar que “el Bloc ja fa temps que ho diu, que primer que tot és l’educació, però no una educació qualsevol, sinó una educació de qualitat, digna i en valencià”. Així mateix, declarava Tamarit que “està molt clar que per al govern valencià –l’educació- no és la seua prioritat. La seua prioritat són els esdeveniments esportius diversos i no està invertint en infrastructures educatives que és allò primordial”. Anomenava la nacionalista el cas recent de La Xara i els de Pego: Carolina Sala i l’Institut.

A la manifestació van acudir alumnes, professorat i per suposat mares i pares i més pegolins i pegolines que es van recolzar la protesta. Els més joves portaven cartells amb lemes com “Per una escola digna”, “volem l’escola ja”, “prou de barracons” o “necessitem una escola en condicions”. Així mateix, l’AMPA portava una segona pancarta sota el lema “no al retard. Volem l’escola ja!”.


433 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*

code

Hola!!