Mig any de Moros i Cristians a Pego

Este dissabte a les 19.30h., els moros i cristians de Pego iniciaran la tradicional cercavila per a celebrar que queden sis mesos per la gran festa. Ho faran des de la Plaça del Mercat fins al pla de la Font. Els Moros i Cristians de Pego començaran a celebrar el 50 aniversari de festa ininterrompuda. Dissabte de matí estaran, de 10.30 a 12h., a La Manta al Coll de Ràdio Pego.
Acabem d’entrar en 2014 i Pego no pot deixar pràcticament cap cap de setmana sense festa. I és que els pegolins i les pegolines no tenen remei, els agrada la festa i no s’hi priven d’ella per a res. Este dissabte, 11 de gener, els Moros i Cristians inauguraran la collita festiva amb la celebració del seu mig any. Un mig any que, tot i que a primera vista no ho parega, és especial. Per què? Perquè des de la Junta Central ens han informat que en 2014 es complixen 50 anys que Pego viu la festa de Moros i Cristians ininterrompudament. Ens han avançat que, serà a partir de la presentació de la capitania 2014, quan comencen a celebrar, de debò l’aniversari.

De moment, el que faran serà viure intensament el Mig Any de Moros i Cristians. Enguany, com ve sent habitual en els últims anys, a partir de les 19.30h., desfilaran pels carrers de Pego. Una hora en què ja s’ha fet fosc però la gent encara està en marxa. Un moment perquè els pegolins i pegolines isquen al carrer o s’aturen per veure la cercavila que ofereixen moros i cristians.

La cercavila eixirà de la Plaça del Mercat i té marcat el següent recorregut: Carrer Major, Ecce-Homo, Capità Cendra, Sant Jaume, Sant Agustí i Pla de la Font. El bàndol moro obrirà la comitiva: Al-Garrapets, Beduïnes, Coscolls, Al-Hagamba-Muza, Feixucs, Alaçdrach, Ha-Ben-Sahines. El seguirà el bàndol cristià: Arrapades, Albardins, Almogàvers, Inquisidors, Templàries, Algarades. Tancarà la desfilada la capitania cristiana 2014: Conqueridores.

En acabar la desfilada, cada filà es reunirà a la seua càbila per a sopar i, a partir de la 1 de la matina, inici del fi de festa amb el Sextet de la Pato a la carpa que hi haurà muntada al Pla de la Font.
Més informació i testimonis en directe, demà dissabte a partir de les 10.30h i fins a les 12h., a La Manta al Coll de Ràdio Pego, amb Xavi Morant, que tindrà l’exclusiva d’entrevistar a la Capitana Cristiana de 2014, la Conqueridora Mercedes Sastre Sendra.
448 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*

code

Hola!!