‘Michel’ ja té un passeig amb el seu nom a Pego

A més, en un futur no massa llunyà es publicarà una biografia sobre un dels fills predilectes de Pego. Així mateix, s’està preparant un festival homenatge, encara sense data, al Teatre Municipal al voltant de la seua figura. En la jornada de dissabte passat, a més de fer efectiu el canvi de nom del Passeig del Clot, l’alcalde del municipi també va mostrar al públic assistent el quadre que a partir d’ara presidirà el saló de plenaris de l’ajuntament de Pego, un retrat pictòric de mig cos del rei, obra de Michel. El dissabte passat es feia efectiu el canvi de nom del Passeig del Clot, que a partir d’eixe moment passava a anomenar-se Passeig Miguel Samper Peiró, Michel. L’acte, que es va realitzar sota un sol de justícia, va comptar amb l’assistència de gran part de la família de ‘Michel’, que es va mostrar emocionada durant els distints parlaments al voltant de la figura del cantant més internacional que ha tingut Pego.

Durant l’acte la regidora de Cultura, Elvira Ciurana, va avançar un fet que s’afegirà al reconeixement de Michel com a Fill Predilecte de Pego i a l’adjudicació del seu nom a un passeig del poble. Es tracta d’una futura biografia sobre Miguel Samper Peiró que s’està elaborant i que, tot i que no té data d’edició, es pot assegurar que veurà la llum en un futur no massa llunyà. Ciurana va relatar que “seria pel mes d’octubre de l’any passat quan, a partir d’unes fotografies que va aportar a l’arxiu municipal el fotògraf Vicent Gilabert en les que apareixia un jove Michel, vam decidir parlar amb ell proposar-li, d’una per totes, que es fera la seua biografia”. Una proposa que va il•lusionar el cantant i la seua família. Maulauradament, però, Michel va faltar abans de que el projecte es posara en marxa, un succés que va fer pensar a la regidora de Cultura que la biografia podria “quedar en suspens”. Però no va ser així, ja que “la seua filla menuda, Càtia, em va demanar que continuara amb el projecte, tot i que deixara passar un temps”. Així s’ha fet, el projecte continua en marxa. Així mateix, Ciurana va avançar que “s’està preparant un festival-homenatge”.

Un altra de les persones que va intervenir dissabte en l’acte homenatge a Michel va ser polifacètic Salvador Bolufer. Va parlar com a amic del també polifacètic Miguel Samper, apuntant a com “de mal em sap haver estat tan prompte ací fent açò, jo hagués volgut que aquest passeig tardara molts anys en arribar i més quan l’amistat de complicitats que a mi m’unia amb ell portava una sèrie de projectes”, com per exemple el projecte que li va nomenar Michel a Bolufer quan ja estava malalt dient-li que “veges com te les apanyes que ara només vinga jo d’operar-me no vull morir-me sense que es faça a Pego un festival on jo cantaré, el meu fill tocarà el piano i tu el presentaràs”. Un desig que constatava Bolufer que “no ha pogut ser possible” però que assegurava alhora que “es farà” en homenatge pòstum.

La següent intervenció va ser molt breu però, pot ser es podria afirmar que va ser la més emotiva de totes. El germà de Michel, Antonio Samper, només va poder pronunciar reprimint les llàgrimes unes sentidíssimes paraules de tristesa: “el meu germà era el més gran del món, s’ha mort ell, m’he mort jo ja, ja s’ha acabat tot”.

En representació de la família directa de Michel va prendre la paraula el seu fill, Miguel Samper, que va qualificar el dia com a “especial”, entre d’altres coses perquè son pare va portar el nom del seu poble, Pego “amb molta honra per gran part del món, per molts racons parlava de Pego”.

Per la seua banda, l’alcalde del municipi, Carmelo Ortolà, va afirmar que Pego “sempre ha estat orgullós de saber que tenia un fill com Michel que va ser nomenat, no fa massa, com a fill predilecte i d’una manera o altra el recordeu perquè el coneixeu, perquè sou família, perquè heu sentit les seues cançons, perquè sou amants de la pintura o perquè anaveu al tir amb ell, però el que ha de ser de justícia és que tots els que estem ací passarem i pot ser que les coses vagen oblidant-se, però perquè ningú s’oblide d’ell, aquesta corporació municipal va decidir, a instàncies de la regidora de Cultura dedicar-li un espai, però no un espai qualsevol, sinó un espai grandiós”.

Després de descobrir la placa amb el nou nom de l’antic Passeig del Clot, ara Passeig de Miguel Samper Peiró, Michel, la comitiva es va desplaçar a la Casa de Cultura per a conèixer la nova adquisició pictòrica de l’ajuntament de Pego, un quadre pintat per Michel de la figura del rei, Joan Carles I, que a partir d’ara presidirà el saló de plenaris del consistori pegolí.

730 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*

code

Hola!!