Més d’un milió d’euros en ajudes per a la creació de noves empreses en la comarca

Repartits entre més de 160 empreses en la tramitació dels expedients per a beneficiar-se de l’ordre de la Conselleria d’Economia, Hisenda i Ocupació que regula la concessió de subvencions de foment d’ocupació dirigida als emprenedors. Es tracta d’ajudes a treballadors desocupats que creen llocs de treball a través de l’activitat empresarial independent.
El Consorci per a la Recuperació Econòmica i de l’Activitat de la Marina Alta (CREAMA) ha assessorat a més de 160 empreses en la tramitació dels expedients per a beneficiar-se de l’ordre de la Conselleria d’Economia, Hisenda i Ocupació que regula la concessió de subvencions de foment d’ocupació dirigida als emprenedors. Es tracta d’ajudes a treballadors desocupats que creen llocs de treball a través de l’activitat empresarial independent. La gestió realitzada des de les Agències de Desenvolupament Local (ADL) de Benissa, Calp, Dénia, El Verger, Gata de Gorgos, Ondara, Pedreguer, Pego, Teulada-Moraira i Xàbia en el primer semestre de l’any (el termini de les ajudes acabava el 30 de juny) ha donat com resultat la creació de 167 empreses i 182 llocs de treball directes. El muntant total de les ajudes sol•licitades supera el milió d’euros.

L’ordre del govern autonòmic anava dirigida als empresaris independents desocupats inscrits en el SERVEF, sempre que es constituïren en autònoms o professionals per compte propi. Les subvencions van des dels 5.000 fins als 10.000 euros segons el col•lectiu d’emprenedors (jóvens de 30 o menys anys, dones o persones amb alguna discapacitat, entre d’altres). A més, també es podia optar a una subvenció financera basada en una reducció de fins a 4 punts d’interessos de préstecs destinats a finançar inversions. L’ordre oferta ajudes a la primera contractació durant els primers 180 dies d’activitat i subvencions de fins a 3.000 euros per a la contractació a temps indefinit directe o transformació de contracte temporal (transcorreguts almenys tres mesos). Així mateix, les ajudes comprenen contractes a temps parcial (d’un mínim de 20 hores) i 4.000 euros quan la persona contractada siga una treballadora desocupada.

L’esperit emprenedor en els temps de crisi és fonamental i les dones tenen un paper rellevant. Les estadístiques oficials reflecteixen que del total de 167 expedients tramitats 94 corresponen a projectes empresarials promoguts per dones i altres 69 per hòmens.


395 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*

code

Hola!!