Més del 87% dels usuaris del Taller d’Ocupació d’Ajuda a Domicili han aconseguit un treball

La major part d’aquestes noves ocupacions tenen relació amb el curs realitzat. Aquest sector, el de l’ajuda a domicili, és un dels que més èxit té i ja va per la V edició. Comprèn aspectes com l’atenció d’ancians, de xiquets i de malalts o tasques domèstiques, entre d’altres. Una de les línies d’actuació del Consorci per a la Recuperació Econòmica i de l’Activitat de la Marina Alta (CREAMA) són els tallers d’ocupació. Es tracta de mesures de suport a la creació d’ocupació per mitjà d’un programa mixt d’ocupació i formació dirigides, aquestes mesures, a desocupats majors de 25 anys. Els participants adquireixen una formació professional i una pràctica laboral per mitjà de la realització d’obres o serveis d’utilitat pública o d’interès social relacionats amb nous jaciments d’ocupació. A Ràdio Pego vam conèixer l’experiència del Taller d’Ocupació “Marina Alta Accessible”, el primer d’aquestes característiques a la comarca. Durant el programa ‘Taula Oberta’ de 15 de Novembre, la directora del Taller, Lola Bolufer, explicava que “sempre es busquen opcions amb caràcter social” quan es plantegen aquests tallers de formació i ocupació i afegia que “Creama intenta presentar projectes per a omplir les mancances comarcals”.

Esta setmana es donaven a conèixer els resultats d’inserció laboral del IV Taller d’Ocupació d’Ajuda a Domicili que es va desenvolupar fa un any, aproximadament i que va comptar amb la participació de 4 usuàries del Servef de Pego. Els tècnics del consorci han realitzat un seguiment de l’alumnat i han constatat que el 87’5% han aconseguit un treball relacionat amb la formació que han rebut. El sector de l’ajuda a domicili és un dels nous jaciments d’ocupació que han sorgit amb força, ja que comprèn aspectes com l’atenció d’ancians, de xiquets i de malalts o tasques domèstiques, entre d’altres.

Les dades del 87’5% d’inserció laboral són molt positives, és per això que el consorci comarcal desenvolupa en estos moments el V Taller d’Ocupació d’Ajuda a Domicili, amb 20 alumnes que aprendran un ofici, es formaran i realitzaran pràctiques en distints centres públics com a residències municipals d’ancians, guarderies, escoles infantils, menjadors escolars, Centres de Dia, etc. Dos d’aquestes 20 persones són pegolines.


421 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*

code

Hola!!