Més de 350 persones acudixen a la VI Caminada per la vida organitzada per l’Associació Esperança

És l’associació pegolina de lluita contra el càncer que enguany ha vist com se’ls acabaven les camisetes i els dorsals que havien preparat per l’ocasió.
El Parlament Europeu recordava a principis de mes que, octubre, és el mes de la conscienciació pel càncer de mama. I hui, 19 d’octubre, se celebra el dia mundial contra este tipus de càncer pel que es diagnostiquen a Espanya 26.000 casos cada any. Una xifra que representa quasi el 30% del tots els tumors en sexe femení detectats al país. Tot i que s’ha de recordar que, en un percentatge molt menor, el càncer de mama també pot produir-se en homes.En este context dissabte passat l’Associació Esperança, associació pegolina contra el càncer, convocava la VI Caminada per la vida a la que van acudir més de 350 persones. Una xifra de participació que superava les expectatives de l’organització ja que van realitzar 325 dorsal i estos es van esgotar. De fet, remarcava Fernando Tamarit, president de l’Associació Esperança que «cada any s’afegix més gent a la Caminada per la Vida», el que el feia afirmar que «nosaltres no tenim la solució per a la malaltia, però sí que tenim el suport pegolí per a poder estar en els malalts i les malaltes i ajudar-los en el que faça falta». I és que part del recaptat amb els donatius de participació l’Associació Esperança ho destinarà a la investigació del càncer.
És un fet que, totes les persones que van participar, les més de 350, ho van fer per donar suport a qui patix, ha partit o partirà, alguna vegada a la vida, càncer. I, tot i que la participació va ser alta, superior a l’esperada per l’organització, també escoltàvem alguna participant expressar el desig que li hagués agradat que tot el poble hagués pres part en una causa com la de dissabte perquè «esta malaltia pot afectar qualsevol», assegurava.El regidor d’Esports, Raúl Tamarit, també estava entre els participants, però, ens aclaria que més com a familiar de persones afectades que com a regidor. Tamarit assegurava que «crec en l’Associació Esperança i en una lluita que hem de fer dia a dia per poder combatre el càncer i, que millor, que caminar per la vida».
Centrant-nos de nou en el càncer de mama, els experts apunten com a causes d’un nombre més gran de casos i de taxa d’incidència a l’imparable envelliment de la població i la cada vegada més desenvolupada detecció precoç. Identificar el càncer de mama com més prompte millor resulta fonamental, ja que les possibilitats de cura quan els tumors es detecten en la seua etapa inicial són quasi del 100%. Per a localitzar les cèl·lules canceroses, és important sotmetre’s periòdicament a mamografies, unes tècniques no invasives que poden detectar lesions en la mama inclús dos anys abans que siguen palpables.

Un altre pas important per a detectar precoçment un càncer de mama i que depèn exclusivament de nosaltres és l’ autoexploració mamària.
596 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*

code

Hola!!