Més de 150 persones de la Marina Alta es manifestaran el 7 de novembre contra les violències masclistes a Madrid

Han estat convocades per 9 col·lectius feministes de la Marina Alta i es desplaçaran en tres autobusos fletats amb l’ajuda dels ajuntaments de Pego i Pedreguer. Els tres autobusos que eixiran plens perquè ahir es va aconseguir que es completaren totes les places disponibles.
En un esforç quasi sense precedents, fins a nou col·lectius feministes de la Marina Alta, de filosofia i procedències diverses però amb un vincle clar de defensa dels drets de les dones, han coordinant un massiu desplaçament a Madrid per a participar en la marxa del 7 de novembre «contra les violències masclistes», explicaven en una roda de premsa que va tenir lloc dijous al matí a Dénia
Les nou organitzacions procedixen de totes les latituds de la geografia comarcal: Matria de Dénia, Femme Força de Pedreguer, Dones d’Orba, No+ d’El Verger, Dones Teulada, Associació Dones per la Igualtat de Calp, la Xarxa de Dones de la Marina Alta, la Col·lectivA de Benissa i Dones Cabal de Pego,
Més de 150 persones ja han confirmat que es desplaçaran a Madrid el 7-N en els tres autobusos que s’han organitzat des de la comarca. Tres autobusos que eixiran plens perquè ahir es va aconseguir que es completaren totes les places disponibles. Un dels autocars ha sigut sufragat per l’Ajuntament de Pego i un altre pel de Pedreguer, en un clar exemple d’implicació institucional. Però, a més, d’eixos tres autocars que eixiran des de la Marina Alta, hi haurà molts altres desplaçaments individuals, així com de gent vinculada a la comarca que partirà des d’Alacant o València, on s’ha organitzat un viatge especial en AVE. La marxa a Madrid arrancarà a les dotze del matí enfront del Ministeri de Sanitat i conclourà a la Plaça d’Espanya.

L’objectiu de la marxa estatal del 7 de novembre és demanar que les violències masclistes siguen considerades com una «qüestió d’Estat» perquè no només afecta dones anònimes sinó al conjunt de la societat.
Vinculada a la mobilització del 7-N, els grups feministes han presentat mocions contra les violències masclistes en tots els ajuntaments de la Marina Alta amb dos vessants clares: una simbòlica, instar als consistoris a què col·loquen en les fatçanes dels seus ajuntaments una pancarta violeta «contra les violències masclistes» tant durant el 7 N com el 25 de novembre, Dia Internacional contra la violència contra les dones. També cada vegada que una dona siga assassinada per violència de gènere.

L’altra vessant és un poc més complexa i, si es complix, es verificarà el veritable interès de les corporacions per la causa. La moció demana que es consignen partides pressupostàries per a invertir «recursos personals, materials i polítics per a la igualtat, la prevenció i l’atenció jurídica, social i psicològica a les víctimes de la violència masclista».

Este interès també s’ha de dirigir a promocionar la igualtat en tots els centres educatius i a treballar contra el sexisme i els estereotips de gènere en totes les activitats culturals, festeres o d’àmbit municipal, amb una especial atenció a col·lectius més vulnerables com les immigrants.

Fins a la data ja han aprovat la moció de forma unànime les corporacions de Pego, Pedreguer, Benissa, Calp, Dénia, Tormos, la Vall de Gallinera, la Vall de Laguar, la la Vall d’Ebo, Sagra i Jesús Pobre. I ja hi ha data concreta perquè la debaten en Xàbia, Ondara, El Verger, Xaló, Orba, La Xara, Gata, Els Poblets, Teulada, l’Atzúbia, Castell de Castells o la Vall d’Alcalà.
429 Visites

Deixa un comentari