Maria José Sendra i Peiró fallera major de Pego 2008

El diumenge al voltant de les 12’30 del migdia va ser proclamada i exaltada la que serà la màxima representant de les Festes Josefines a Pego. Una cerimònia senzilla en la que Paula Portes va passar el testimoni a Maria José Sendra. Neus Domínguez i Núria Escrivà seran la seua Cort d’Honor. Coets i música van precedir la proclamació i l’exaltació de la nova fallera major de Pego 2008 i la seua Cort d’Honor, com avançava Marissa Ruíz Piera, la presentadora de l’acte. En el seu discurs, Marissa va descriure el caràcter dels pegolins i les pegolines, “simpàtics, oberts, cabuts i, segons diuen, amb el geni curt”, entre d’altres qualificatius. Va destacar la importància del públic per a què es puguen realitzar actes com el de diumenge a migdia, la proclamació i exaltació de la fallera major de Pego 2008, que des de fa 6 anys se celebra la Junta Local Fallera.

Les primeres protagonistes d’aquesta gala Josefina, que marca l’inici de la festa en aquest nou any, van ser la Fallera Major de Pego de 2007 i la seua Cort d’Honor, Paula Portes, Eva Inés Andrades i Sali Ceressola. El discurs de comiat de Paula Portes i Hernández va ser emotiu, amb silencis provocats pel nus a la gola, fruit del nerviosisme. “Com a fallera major no vols que este moment aplegue. Ha sigut un any inoblidable… portant el nom de Pego per allà on hem estat”, assegurava una tremolosa Paula.

“Viuràs milers de somnis i il•lusions sent nostra fallera major”, li desvelava Marissa Ruíz a Maria José Sendra i Peiró abans d’anunciar la seua pujada a l’escenari, que va estar precedida dels tocs de música tradicional de La Clandestina.

El moment més esperat, més entranyable per a la nova representat del món faller és la seua exaltació, sempre realitzada per alguna persona volguda, propera a ella. En aquesta ocasió la mantenidora va ser una amiga i consellera de la Maria José Sendra, però primer que tot això, la seua germana, Marissa Sendra i Peiró. Que va destacar que la Cort d’Honor, Núria Escrivà i Neus Domínguez eren “dos pols totalment oposats, però per això mateix crec que sou la mescla perfecta perquè la nostra fallera major gaudisca al màxim d’aquest any tan especial”. I de Majo, com sol anomenar-la Marissa, ens va desvelar que des del primer any de vida ha estat fallera, sempre a punt per a col•locar-se el vestit i els figons. En aquest relat, l’emoció va tornar a embolcallar l’escenari, a través de la veu trencada per les llàgrimes aturades de la matenidora.

I amb aquesta emoció continguda Maria José Sendra i Peiró va ocupar la butaca central del quadre faller, junt a Neus Domínguez i Núria Escrivà, que amb un joc de llums va ser ressaltada la importància d’aquestes tres dones que representaran a Pego i al seu món faller per allà on vagen.

En el seu torn de paraula, ja com a Fallera Major de Pego, Maria José Sendra va agrair l’assistència a l’acte que inicia un any marcat per la responsabilitat com a màxima representant, d’un món, el de les falles que “sempre l’han omplit de vivències bones i de millors”.

Van acudir a l’acte les màximes autoritats i representació de les falles locals: Falla La Font, Plaça i Natzaret i Convent, a més de les de Carcaixent, Turís, Riba-Roja, Gandia i Dénia.0 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*

code

Hola!!