Marc Giner, volca’t amb el tennis

És una de les qüestions que el tennista professional de Pego explica a un altre pegolí, el periodista Bernat Ortolà en una entrevista publicada digitalment.
Aquesta notícia podria ser publicada a genèrics o a esports. La ubiquen a esports perquè hi recollim algunes de les afirmacions que el tennista pegolí Marc Giner li respon al periodista pegolí, Bernat Ortolà que, mentre continua formant-se i intenta fer-se un buit en el tambalejant món laboral que deixa el mapa estatal, no para. Bernat Ortolà, amb una companya de professió, també pegolina, ha llançat una pàgina web, ‘Amb P… de poble’ que porta com a subtítol “perquè ens agrada presumir que som de poble”. Un espai pensat per a publicar entrevistes de gent de Pego. Una espècie de guia per veure que s’hi està coent al si del municipi. En esta entrega, publicada el 15 de gener de 2013, Bernat Ortolà entrevista al tennista professional Marc Giner. Este li explica, entre d’altres coses, que “la meua vida ha canviat completament, tot gira entorn al tennis”.

L’entrevista va tenir lloc durant els dies de vacances que s’hi va agafar Giner abans de començar una nova temporada a les pistes, raqueta en mà. Entre els objectius d’enguany, Giner s’ha marcat apropar-se al Top 100 del rànquing mundial. Actualment és el nº315. Considera el tennista que encara li falten un parell d’anys per a arribar a la seua madura com a tennista i, per tant, superar el seu repte. Per a enguany té en l’agenda jugar la prèvia de Roland Garros i a maig estar situat entre els 260 primers del rànquing de l’ATP.


Fotografia de Bernat Ortolà


Marc Giner confessa que ha pensat en tirar la tovalla. Sense anar més lluny “l’any passat. Després d’una mala ‘ratxa’, vaig pensar que havia arribat el final”. No obstant això, el suport de la seua família el va dur a participar al Futura de Dénia. Un torneig en el que es va proclamar campió. Ho feia “sense perdre cap set”. Això, junt al fet que el tennista sap que encara li queden uns quants anys per explotar la seua condició física, ha permés la continuïtat de la carrera professional com a tennista.

Afirma Giner que el que més costa del ritme de vida que marca ser professional del tennis és desconnectar quan perds. Explica que perdre un partit significa “baixar posicions al rànquing ATP i també perdre molts diners, necessaris per a continuar amb este ritme de vida”. Assegura que estes pressions, si les penses massa “poden afectar al rendiment”.

Marc Giner es confessa seguidor de David Ferrer. Assegura que “té una gran capacitat de sacrifici que demostra en tots els seus punts”. Arrel d’açò explica Giner que per a arribar al punt àlgid de la carrera d’un tennista, este “ha d’aprendre a controlar els moments crítics”.
281 Visites

Deixa un comentari