Últimes hores abans de Carnestoltes

Mares, pares i mestres ja ho tenen quasi tot a punt per a aquesta vesprada passejar pels carrers del poble fins al Pla de la Font i mostrar les disfresses dels més menuts. I és que avui divendres és el torn de les escoles. I demà, a partir de les 10’30 l’orquestra Bulevar començarà a posar la música al Carnestoltes ’09 que cap a la 1’30 de la nit traslladarà la seua festa al Passeig del Clot i rodalies on actuaran La Tribu, la Bruja i on hi haurà ubicades diverses discomòbils i equips de so per a tots els gustos. Els alumnes de tres anys del Col•legi Públic Ambra, desvelaven des de les ones de Ràdio Pego el dimarts, 20 de gener la seua disfressa per al Carnestoltes escolar que se celebrarà aquesta vesprada. Des d’aleshores ha passat un mes i el dia en què es convertiran en caragols ja ha arribat (si el temps es manté estable, sense ploure), aquesta vesprada, a partir de les 3’30 l’alumnat dels quatre col•legis de Pego trauran al carrer la disfressa que han estat elaborant darrerament. Disfresses imaginatives amb materials que normalment utilitzem en el dia a dia sense pensar que podria convertir-se en una disfressa, és el que apuntava el regidor de festes, l’independent Ricardo Cabrera.

Quasi totes les escoles pegolines acudiran (sobres les 3’30- 4) en passacarrer al Pla de la Font on una explosió de colors esclatarà (nosaltres estarem allí i us oferirem comptada informació en directe en connexió amb Vicent Morera). Allí els més menuts podran gaudir de instal•lacions inflables, els més majors podran arribar-se al Passeig de les Verdales on hi ha ubicada una fira.

I per al dissabte de nit… La festa grossa arriba a Pego i és que fins al municipi es desplaçaran milers de persones per a gaudir d’una nit més que màgica. La previsió no està concretada, però el regidor de festes, va avançar enguany es va quedar un “poc acovardit” quan fa un mes i mig 13 autobusos de Tarragona fan telefonar per informar-se sobre l’aparcament (que serà al Polígon industrial per als autobusos i per la zona del cementiri per als vehicles privats).

En aquest 2009 el Carnestoltes de Pego tornarà a desenvolupar-se al Passeig del Clot i rodalies, traient la festa dels carrers del nucli urbà. La decisió es va prendre l’any passat per dues raons principals, d’una banda en aquell moment s’estaven duent a terme les obres de remodelació de les 5 places –ja acabades- i d’altra banda es coneixia l’afecció, per carbonatosi, de l’estructura base de la Plaça del Mercat, un problema que encara està per solucionar-se. És per això i pels bons resultats al respecte de la seguretat i l’assistència sanitària, assegurava Cabrera que “anem a continuar en eixa línia”.

Per la seua banda, el grup polític Esquerra-Pego exigia, en un comunicat de premsa “un retorn a les arrels de la festa, reclamant que el carnestoltes torne als carrers de Pego, ja que –segons el president de la formació, Saül Ortolà- hem passat d’una festa d’arrel popular, a un botelló legal als carrers del polígon industrial, cosa que només ha fet que desprestigiar la festa”. El líder republicà afegia que “no solament reclamem que torne als carrers del nostre poble, sinó que volem ampliar les activitats a altres dies i hores, per a què tots els sectors de la població gaudisquen de la festa, encara que els dissabte a la nit no vagen al ball”. En referència al canvi d’ubicació del Carnestoltes, el president d’Esquerra-Pego, ha afirmat que “Ricardo Cabrera (regidor de Festes) està fent una política suïcida, ja que –afirma Ortolà- arraconar la festa del Carnestoltes de Pego, és com si a València tragueren les falles al port, o com si a Alcoi feren les desfilades de Moros i Cristians al polígon”.

Per la seua part, el regidor de festes, explicava el programa per a eixa nit i anunciava que a les 10’30 de la nit començarà a actuar l’orquestra Bulevar “de més patxanga perquè arribe a tots els públics” al Pla de la Font. Actuarà fins a la 1’30 de la matinada, hora en què es posarà en marxa la desfilada del Carnestoltes 2009 rumb al Passeig del Clot. El recorregut: Carrer Sant Agustí, Sant Jaume, Capità Sendra, Sant Miquel i Duanes fins al Passeig del Clot on actuaran les orquestres La Tribu i La Bruja junt a una macrodiscomòbil d’importants DJ’s. Però les discomòbils i els equips de música sonaran no només al Passeig sinó per tot el polígon contiguu en les diferents barres muntades per diferents associacions i bar del poble.

Pel que respecta a la seguretat el regidor de seguretat ciutadana i alcalde, Carmelo Ortolà, ja explicava la setmana passada als micròfons de Ràdio Pego que estava coordinant-se el dispositiu entre la Guàrdia Civil, la Policia Local i la seguretat privada contractada per a l’ocasió, una coordinació que es durà a terme des de les dependències de la Policia Local.

Els dispositius sanitaris també estan previstos, hi haurà tres ambulàncies d’Acció Urgent disponibles –com a mínim- i tots els seus efectius per a eixa nit. Pel que fa al centre de salut també es reforça la guàrdia de dissabte amb un metge, un ATS i un auxiliar com explicava el regidor de sanitat, Carmelo Ortolà.

Des de Ràdio Pego només queda desitjar que el temps es porte i que s’ho passeu d’allò més bé.

537 Visites

Deixa un comentari

Open chat
Hola!!