L’ordenança de circulació incorpora una realitat, l’aparcament reservat a les farmàcies

Podran estacionar en ell els usuaris de l’establiment durant el temps mínim indispensable per a la gestió a realitzar. L’horari de l’estacionament reservat coincidirà amb el d’obertura normal o en servei de guàrdia.
El segon punt de l’ordre del dia portava a aprovació inicial la modificació de l’ordenança reguladora de la circulació de vehicles i vianants. Esta modificació, a banda de rectificar algunes errades en determinats articles, comportava com a novetat la incorporació d’una realitat perquè no hi haja problemes, principalment amb les sancions. S’afegix que, les farmàcies que tinguen atorgada la corresponent llicència, podran sol·licitar i obtenir una reserva de la via pública per a un vehicle.

Les característiques d’esta reserva d’aparcament per a farmàcies són tres:

– Sols podran estacionar en elles els usuaris dels establiments.
– El temps d’ús per cada usuari serà el mínim indispensable per a la gestió a realitzar o, com a màxim, l’establert en el senyal que indique l’estacionament reservat.
– L’horari de l’estacionament reservat coincidirà amb el d’obertura normal o en el servei de guàrdia. Després tindrà el tractament d’una plaça d’aparcament lliure.

Carmelo Ortolà, en el moment d’iniciar-se la modificació, regidor de Trànsit, va explicar al plenari que, actualment els estacionaments reservats s’indiquen horitzontalment, és a dir, al terra i en breu, després d’esta aprovació, també s’instal·laran paletes verticals amb l’indicatiu que es tracta d’un estacionament reservat per a farmàcies.
Conxa del Ruste, portaveu de Compromís per Pego, anunciava el vot favorable a la modificació de l’ordenança perquè, «si ja està el marcatge de les places de farmàcia, òbviament ha d’estar recollit a l’ordenança perquè sinó, no té finalitat».
Els socialistes de Pego també recolzaven la modificació perquè «trobem una cosa lògica que, conforme ha anat passat el temps, s’hagen anat adaptat algunes normatives».
Els populars també li donaven suport «perquè al cap i a la fi és un servei públic i perquè va ser el col·lectiu de les persones afectades qui ho van sol·licitar». Aprofitava Maite Ferrándiz per a preguntar si la sanció per aparcar davant un gual, un estacionament de discapacitats o un reservat de farmàcia és la mateixa. A hores d’ara sí que hi ha sancions diferents per això feia que «constara en acta que s’hauria d’estudiar que tingueren el mateix tipus de sanció» per evitar la picaresca.
El punt era aprovat per unanimitat.
601 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*

code

Hola!!