L’oratge marcarà les activitats programades per a la setmana de la dona

La IV Trobada de Boixeteres de Pego es desplaça al Mercat Municipal i l’exposició de Boixets tindrà lloc al local de les mestresses de casa. L’activitat a l’aire lliure de dilluns, el dinar del dia de la dona, també es traslladarà al Mercat Municipal. El muntatge del Mercat Medieval està a expenses del que vaja confirmant-se meteorològicament.
La previsió meteorològica apunta a què a partir del divendres començarà a formar-se una advecció des del nord-est, amb recorregut marítim mediterrani, que podrà portar nebulositat i algunes precipitacions al conjunt del País Valencià, així com un descens tèrmic gradual. No obstant, no està clar com evolucionarà la situació a partir del dissabte i diumenge, en el sentit que els models de previsió no es posen encara d’acord en la formació d’una configuració retrògrada de major o menor abast, segons la qual, podria arribar a la Comunitat una important inestabilizació i baixada tèrmica, o bé quedar-se esta en termes molt més moderats. Per tant, caldrà seguir les pròximes actualitzacions en la previsió dia a dia.

Siga una important inestabilització o una inestabilització moderada, el cert és que si plou la major part dels actes programats per a celebrar el dia de la dona, que havien de fer-se a l’aire lliure, es veuen en perill. És per això que des de la Regidoria d’Igualtat d’Oportunitats, el seu responsable, Àngel Sendra, ja s’ha posat mans a l’obra per a buscar alternatives viables en recintes municipals tancats.

Així, la IV Trobada de Boixeteres, que se celebrarà diumenge a partir de les 12 del migdia, en comptes de desenvolupar-se al Passeig Cervantes es traslladarà al Mercat Municipal. L’exposició de Boixets, prevista a l’antic Col•legi Cervantes, es mostrarà al local de les mestresses de casa. D’altra banda, el dinar del dia de la dona, el dilluns 8 de març, també es realitzarà al recinte del Mercat Municipal.

Un cas diferent és el muntatge del Mercat Medieval, previst per als dies 5, 6 i 7 de març. Àngel Sendra, comentava que “estem a expenses de si l’anul•len o no l’anul•len”, ja que la decisió depèn de l’empresa organitzadora, ARCOME, i no de l’Ajuntament de Pego. El regidor d’Igualtat d’Oportunitats assegurava tenir-ho “tot preparat per si volen vindre. Seran ben rebuts”. La resta d’actes, ja emmarcats en la setmana que ve, el dimarts la pel•lícula gratuïta i el dilluns a les 7’30 l’actuació de la Joma junt a les solistes Eva Ortells, Stefania Maccaferri i Valeria Bolognani, continuen com estava previst. Sobre el concert, destacava Sendra que “farem l’entrega del premi ‘Jo Dona’ d’enguany que va dirigit a les dones emprenedores”.

Per últim, en la part esportiva, la regidoria d’esports i el Club Dorsal 19 valoraran si es duu a terme o no el mateix dissabte de matí. I és que indicava Àngel Sendra, que aquesta activitat és “relativament fàcil de traslladar de dia”.

De cara al divendres, i sempre seguint la previsió meteorològica, s’acabaran de confirmar els canvis presos a data d’avui, informava el regidor de l’àrea.

Per últim comentar que demà, al programa d’aquesta casa ‘Taula Oberta’, es presentarà el Centre Dona situat a Dénia, un centre que es va inaugurar el 18 de novembre de 2009 i que té com a finalitat acollir i atendre a les víctimes de violència de gènere de la comarca. Aquestes poden trobar allí una assistència individual i grupal per a superar les agressions i la dependència de parella. Aprofundirem demà sobre aquesta qüestió amb la coordinadora i amb la treballadora social del Centre Dona i amb l’advocada del Servei Jurídic de la Dona de l’Ajuntament de Pego.
648 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*

code

Hola!!