L’oficina de turisme de Pego i les Valls ha superat amb èxit l’auditoria de certificació, conforme a la nova Norma UNE-ISO 14785 d’Oficines d’Informació Turística

Enguany ha continuat amb la progressió ascendent de la nota que obté després de cada autoria, obtenint 8,70 punts. Esta distinció aporta a la Tourist Info de Pego i Les Valls diferenciació amb la resta d’oficines de turisme, ja que és l’única de la Marina Alta que manté la certificació a hores d’ara. Esta renovació de la Q de qualitat turística de l’Oficina indica que l’Ajuntament de Pego continua apostant per la qualitat en el turisme.
La Q de qualitat turística es atorgada per l’Institut per a la Qualitat Turística Espanyola (ICTE). Des de l’any 2009 Pego revalida esta acreditació. Ho fa, any rere any, amb molt bona nota. Dins este procés avaluador, enguany és especial perquè a gener de 2015 es va publicar una nova normativa de rang europeu, anomenada UNE-ISO 14785: 2015 Oficines d’Informació Turística. Serveis d’Atenció i Informació Turística; que implica canvis en els requisits de servei, tot i que no contempla canvis en els requisits de gestió. La publicació de la mateixa es va produir després de l’adopció, per part d’Espanya, de la norma internacional ISO 14785: 2014 i l’anul·lació de la UNE 187003: 2011.

Per este motiu, les Oficines d’Informació Turística que ostenten la marca Q Qualitat Turística havien d’adaptar el seu sistema de servei al client a la nova norma. La UNE-ISO 14785: 2015, editada per AENOR, establix els requisits de servei, infraestructura i equipaments necessaris per a una adequada acollida del turista així com per a la provisió de la informació adequada, ja siga des del seu lloc d’origen o des del mateixa destinació.

D’esta manera, Pego contribuïx a consolidar el lideratge de la Comunitat Valenciana en el conjunt nacional en certificacions de qualitat Q d’Oficines d’Informació Turística. A més, ratifica i amplia el seu compromís amb la qualitat turística i contribuïx a la millora general dels serveis turístics públics del territori valencià.

Esta renovació de la Q de qualitat turística de l’Oficina de Pego i Les Valls indica que l’Ajuntament de Pego continua apostant per la qualitat en el turisme, una demostració que es repetix des de 2009 amb una millora constant de la nota obtinguda. Enguany la Tourist Info de Pego i Les Valls ha obtingut 8,70 punts. Esta distinció aporta diferenciació amb la resta d’oficines de turisme, ja que és l’única de la comarca que manté la certificació.

L’any 2009 l’oficina de turisme es va adherir a l’Institut per a la Qualitat Turística Espanyola (ICTE) i va obtindre la Q de Qualitat turística després de passar la corresponent auditoria de certificació. Els dos anys següents, 2010 i 2011, va passar l’auditoria de seguiment amb bona nota. En 2012 i 2013, la Tourist Info Pego i les Valls va renovar la Q, demostrant l’excel·lència del servei d’atenció al turista. Una excel·lència que millora any rere any com demostren els successius increments en la nota obtinguda, des del 7,18 de l’any 2009 als 7,98 punts de l’any passat.

Va ser el passat 17 de setembre quan una auditora externa va valorar la faena que fan la tècnica de turisme i la informadora turística durant tot l’any per a controlar que es garantisquen els màxims estàndards de qualitat en gestió, prestació del servei i recursos. La bona feina que dóna a entendre esta progressió ascendent de la nota de les auditories, recompensa i alhora ompli de satisfacció les dos persones que hi treballen a la Tourist Info de Pego i Les Valls.
534 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*

code

Hola!!