L’Institut d’Estudis de la Marina, premi Cavanilles

El centre Excursionista de València ha atorgat el Premi Cavanilles 2008 a la Federació d’Instituts d’Estudis Comarcals del País Valencià (FIECOV), que agrupa actualment a 15 entitats culturals, entre les que es troba, com una de les més destacades, l’Institut d’Estudis de la Marina Alta (IEMA). En un acte celebrat a la capital valenciana es va fer entrega del guardó a la Federació, pel seu marcat significat de recuperació de la identitat cultural i de vertebració comarcal en les comarques centrals valencianes, des de Vinaròs a Orihuela.

En la Marina Alta, l’Institut d’Estudis Comarcals, realitza una gran tasca de recuperació i manteniment del patrimoni cultural, històric, de la llengua, de l’entorn, la toponímia, el paisatge i el medi ambient, entre altres. La directiva de l’entitat, que presideix actualment Antoni Prats, va estar present en l’acte d’homenatge, en el que també es va guardonar l’artista Carmen Romeu Ibáñez, en l’apartat d’ “Artistes per la Natura”.

Precisament, amb motiu dels actes programats pel Premi Cavanilles, el pròxim dia 1 de març, el Centre Excursionista de València, ha preparat una excursió a La Vall de Gallinera i a la Vall d’Alcalà. Amb el títol de “Camins del passat pels cims de la Serra Foradà”, guiarà els participants Rafael Cebrián Gimeno, premi Cavanilles 2002.

La ruta transcorrerà per paratges de Benissivà, Peña Foradà, Cova obrada del Moro o el Despoblat morisc de l’Atzubieta. Ja a Alcalà de la Jovada es realitzarà una parada per a dinar per a després continuar la ruta cap a la Cava de Neu i a la Cova del Rull, ambdós ubicades en La Vall d’Ebo.


501 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*

code

Hola!!