L’Institut de Pego en vaga pel Pla Bolonya

Demà els alumnes de l’IES Enric Valor continuen reclamant que s’ature el Pla Bolonya que implica la privatització de les Universitats Públiques. En aquesta ocasió part del professorat els recolza en la reclamació. Està previst que cap a les 12 del migdia es realitze una concentració davant les portes de l’institut on els representants dels alumnes llegiran un manifest. Aquesta vaga s’engloba en mobilitzacions globals dels estudiants arreu de l’estat espanyol. El dia 22 d’octubre un grup d’alumnes de l’IES Enric Valor de Pego ja van convocar una jornada de vaga amb concentració per tal de mostrar el seu rebuig al Pla de Bolonya que pretén, entre d’altres coses, equiparar totes les Universitats Europees. Aquesta qüestió afectarà directament als actuals estudiants de Batxillerat o Formació Professional i és per això que una de les representants dels alumnes de l’institut declarava que “Hem convocat una vaga perquè no estem a favor dels plans d’estudis que estan plantejant-se en l’anomenat Pla de Bolonya” ja que aquest “suposa una privatització de la Universitat Pública perquè comportarà que desapareguen les llicenciatures”.

A partir del moment en què entre en vigor el Pla, explicava la representant, els estudiants “hauran d’estudiar 4 anys de qualsevol carrera i després per a accedir a un postgrau, perquè passaran a ser postgraus, hauràs de pagar com a mínim 3.500 euros.” A més afegia que el Pla Bolonya implicarà també la desaparició de les beques. Aquestes passaran a ser “préstecs bancaris.”

Perquè el Pla Bolonya implica més desigualtats en els estudis superiors asseguren els alumnes de l’Enric Valor que “no estem d’acord en això i volem protestar perquè estem en contra perquè un fill d’un treballador normal no pot suportar estes despeses per a estudiar.”

Si no tenien prou amb la part econòmica, el Pla Bolonya també pretén “endurir la selectivitat” ja que segons expliquen des del grup convocant de la vaga “volen retallar la gent que passe a la Universitat i ens afecta a nosaltres, a la classe obrera.”

La vaga que tindrà lloc demà afectarà tota la jornada lectiva perquè tot i que un “en un principi havíem pensat parar durant unes hores, hem decidit fer-la durant tot el dia perquè a molts centres de la comarca també es farà vaga i tenen previst aturant durant tot el dia.”, explicava la delegada. Aquesta vaga, a diferència de l’anterior, està recolzada per una part del professorat de l’institut. A més tindrà com a suport amb una concentració cap a les 12 aproximadament davant de les portes de l’institut en la que s’aprofitarà l’ocasió per a llegir un manifest preparat pel grup d’alumnes convocants.

Com ja va passar en la vaga del dia 22 d’octubre, també en aquesta reunió, abans de la vaga, s’ha informat als diferents representants de cada classe repartint-los informació sobre el Pla Bolonya i el que afecta a la Universitat Pública. Assegurava la representant del grup convocant que “nosaltres, hem fet tot el que hem pogut” perquè el major nombre d’alumnes acudeisquen a la concentració.

403 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*

code

Hola!!