L’incendi en un transformador elèctric va deixar sense llum Pego, Vall d’Ebo i Vall de Gallinera

Va ser sobre les tres de la vesprada quan el transformador de llum situat a l’Avinguda Blasco Ibáñez no va poder suportar els volts de més que li arribaren degut a la intensa calor que es va patir al municipi de Pego en la jornada d’ahir. A altes hores de la matinada encara no s’havia restablert el subministre elèctric en algunes zones del municipi. Durant la jornada d’avui, sobretot de matí, es poden produir talls breus de llum, mentre els operaris d’Iberdrola acaben de reparar els danys que va causar l’incendi en el centre transformador.
Ahir sobre les 15 hores es va produir un incendi en el centre de transformació elèctric que té Iberdrola situat l’Avinguda Blasco Ibáñez. Van ser els veïns els qui van avisar a la Policia Local del mateix al veure un intens fum eixint del centre transformador. Aquest incendi provocava que se n’anara la llum a pràcticament tot el municipi de Pego i que afectara també les localitat de Vall d’Ebo i Vall de Gallinera. En algunes zones del poble eixa llum no s’ha restablert fins altes hores de la matinada degut als danys que ocasionaren les flames a un centre transformador amb bastants fases. Fins al lloc de l’incendi es va desplaçar una brigada de bombers per a extingir definitivament el foc. Explicava el regidor d’Obres i Serveis que els operaris “estan treballant inclòs ara per a vore si ho posen tot en ordre”.

La causa de l’incendi va estar la saturació del centre de transformació, ja que informava Pascual Garcia que “eixe CT està preparat per a 20.000 volts i en eixe moment estava rebent-ne 60.000 volts” i és que en el dia d’ahir, com també passara despús-ahir, Pego va superar els 37 graus de vesprada el que fa disparar la demanda elèctrica al posar en funcionament, a l’hora, la major part dels aire condicionats de què disposen les cases.

El regidor d’Obres i Serveis demanava disculpes en nom d’Iberdrola, ja que entenia que els tècnics de l’elèctrica han restablert el suministre “el més ràpidament possible”. Pascual Garcia no descartava que “durant el dia d’avui, mentre estiguen fent proves, també hi haja algun tall intermitent de 10 minuts o de mitja hora”.

Les possibles reclamacions que es puguen derivar per danys que haja pogut produir l’apagada en electrodomèstics i altres s’hauran de remetre a Iberdrola.
295 Visites

Deixa un comentari