L’executiva del PP defèn Pascual i diu que l’atropell a la Marjal el va fer el Consell

Les diferències internes dels populars van viure un nou capitol en el judici sobre la Marjal. L’executiva del PP de Pego discrepa obertament de l’alcalde, el també popular Carmelo Ortolà, respecte al procés judicial que se segueix contra l’exprimer edil, Carlos Pascual, i l’exregidor d’Agricultura, José Orihuel, pels danys comesos al Parc Natural entre 1996 i 1998. El regidor del PP Eduardo Síscar va declarar ahir que no es pot culpar a l’exalcalde del conflicte de la Marjal.
Síscar va dir que Pascual, quan va cometre els fets pels que l’Audiència Provincial d’Alacant li va condemnar a sis anys de presó i altres tants d’inhabilitació (esta sentència s’està ara revisant en el Tribunal Suprem), estava en realitat defenent els interessos de Pego.

El regidor d´Urbanisme va aclarir que no compartia les formes que llavors va emprar Pascual però va incidir que l’exalcalde no va provocar el conflicte de la Marjal, sinó que aquest naix de l´«atropell» que va patir el municipi quan la Generalitat Valenciana va declarar la Marjal parc natural i no va compensar de cap manera als propietaris.

El regidor i portaveu municipal del PP va assegurar que parlava en representació de l’executiva del seu partit, que presideix Fernando Gil, i que en el seu dia va contar amb el suport dels independents per a ser triat president en detriment de l’alcalde Carmelo Ortolà.

L’edil popular va explicar que el Consell, a l’aprovar la Llei Urbanística Valenciana (LUV), ha reconegut que els propietaris de zones protegides tenen dret a què ser compensats. Va reiterar que quan la Generalitat va declarar la Marjal parc natural «va actuar sense preveure les conseqüències». «El problema ve d’un atropell que va patir Pego, i l’executiva del PP i molta gent d’este poble pensem així», va manifestar el regidor, que va insistir en el fet que no es pot fer ara de Carlos Pascual el cap de turc d’un conflicte que Síscar considera molt més complex.

La sentència de l’Audiència Provincial d’Alacant que condemna a Pascual i Orihuel (a aquest últim a tres anys de presó i d’inhabilitació) també considera responsables civils subsidiaris a l’ajuntament i els regants. L’actual alcalde ha manifestat que el consistori no pot pagar la indemnització que suposarà un definitiva fallada condemnatòria. Hi ha advocat per negociar el pagament amb la conselleria i ha manifestat que esta administració «té bona voluntat i vol que es facen coses en la Marjal però sempre respectant el parc natural».

Precisament, el director general de territori, el popular Pedro Grimalt va destacar que les bones relacions existents ara entre els ajuntaments de Pego i Oliva amb la conselleria repercuteixen en beneficis per a tots: agricultors, pescadors, caçadors, veïns, ecologistes i tota la població de la comunitat.
259 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*

code

Hola!!