L’estudiantat de Pego recolza la vaga contra la LOMCE i el 3+2

Ahir un grup d’alumnes, principalment, de primer i segon de Batxillerat es van concentrar davant les portes de l’IES Enric Valor de Pego per explicar el perquè el seu suport a la vaga estudiantil convocada a tot l’Estat. Després es van manifestar pel mercat i altres carrers del municipi per donar a conèixer la seua reivindicació a la resta de la població.
Ahir a tot l’Estat i també a Pego alumnes d’Universitat i de secundària van protagonitzar una nova jornada de vaga. La primera de 2016 però amb les mateixes reivindicacions que en les últimes convocatòries, derogació de la LOMCE i tornada enrere del sistema de graus que passa a tres anys i dos anys de màster.
Explica el portaveu de l’Assemblea de l’IES Enric Valor que fins ara a la Universitat s’estudiaven 4 anys de grau i després podies triar entre un o dos anys de màster, la proposta europea adoptada pel Ministeri d’Educació implica estudiar tres anys de grau i dos de màster (3+2). El problema que s’hi deriva és que s’encarix el cost del grau perquè els crèdits de màster són més cars que els de grau, en tractar-se d’una especialització.
Entre les causes que porten els i les estudiants a demanar la derogació de la Llei Orgànica per a la Millora de la Qualitat de l’Ensenyament (LOMCE) està el fet que les pràctiques de Formació Professional (FP) deixen d’estar remunerades. Ho veuen, per tant, com «una política que ens ataca directament als estudiants» i, amb la vaga «volem expressar la nostra disconformitat». Consideren que esta Llei d’Educació discrimina i demanen «que tots tinguem les mateixes oportunitats».


485 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*

code

Hola!!