Les Regidories de Sanitat i Urbanisme planegen instal·lar una sala d’espera a l’exterior del centre de salut de Pego

Amb la finalitat que les persones que esperen a què s’òbriguen les portes del centre, principalment pel matí, puguen seure i, si plou o fa vent puguen resguardar-se del mal temps. Amb el vist-i-plau de la cap d’explotació d’infraestructures de Marina Salut, que va visitar a principis de setmana les instal·lacions, la instal·lació es realitzaria en la zona on actualment està la bassa que hauria d’albergar una font, ja que no va a posar-se en funcionament per evitar focus de legionel·la.

22221598_1560897243933780_6063106182119127686_nEl passat dilluns, 2 d’octubre, el regidor de Sanitat i la regidora d’Urbanisme de l’Ajuntament de Pego es van reunir amb la cap d’Explotació d’Infraestructures de Marina Salud per a exposar-li un projecte que millore l’espera dels usuaris i les usuàries del centre en els moments previs a la seua obertura. És per això que, amb Elisabeth Gutiérrez, Carmelo Ortolà i Alicia Siscar van revisar les deficiències que presenta el centre de salut de Pego en la seua zona exterior, centrant-se, principalment, en la basa que hi ha en la part exterior a la zona d’espera de les consultes.

Esta basa que deuria albergar l’aigua d’una font, fa temps que està en desús. Fonts municipals assenyalen que és molt difícil que es recupere el seu funcionament perquè, d’una banda el seu mecanisme està deteriorat i desfasat, però sobretot, per a evitar possibles focus de legionel·la.

22140815_1560897277267110_1315958654662532380_nEl projecte que Sanitat i Urbanisme de l’Ajuntament de Pego li han presentat a la Conselleria de Sanitat i a Marina Salut, que és qui té la concessió i qui ha de donar el seu vist-i-plau perquè es puga actuar en el Centre de Salut, és una sala d’espera externa. Un espai on les persones, principalment les persones majors o amb problemes de mobilitat, puguen esperar assegudes fins que òbriguen les portes del centre. A més, en ser un espai cobert, en els dies de mal temps, també permetrà que la gent que espera entrar per a, per exemple, fer-se una anàlisi, puga estar arrecerada si plou o fa vent.

16406916_1560897183933786_581137450827506051_nEixa infraestructura, des de Sanitat i Urbanisme, han pensat ubicar-la en la zona de la bassa de la font. Això implicaria que, abans d’instal·lar-la allí, la zona s’hauria d’arreglar. Una consideració que sembla que ha atès Marina Salud si atenem que la zona este matí ja estava acordonada.

Este projecte està contemplat en el pressupost de 2017 amb una partida pressupostària de 10.000€ que inclouria la compra d’una caseta mòbil desmuntable, de 16 m2, que en un moment donat es podria ubicar en un altre lloc, i el seu condicionament, és a dir, dotar-la de vidre per a les finestres, de porta, de bancs i altres.

 

283 Visites

Deixa un comentari