Les infraestructures desitjades, lluny d’aconseguir-se

A principi de setmana el Ministeri de Foment confirmava la seua renúncia a executar la ronda de circumval•lació d’Oliva després de l’anunci que la concessió de l’AP-7 no es renovarà en 2019. D’altra banda, divendres vinent el secretari d’Estat d’Infraestructures i la consellera d’Infraestructures, es reunixen amb la Xarxa d’Alcaldes per aclarir si s’està complint el protocol del tren de la costa.
Esta setmana la premsa comarcal es fa ressó de dos infraestructures que facilitarien la comunicació dels habitants de Pego. Una d’elles és la ronda de circumval•lació d’Oliva i l’altra el tren que hauria d’unir les dos comarques, La Safor i La Marina Alta. Totes dues infraestructures semblen tindre futurs distints. La primera no es durà a terme. La segona si avança, ho fa a pas de tortuga.

Dilluns passat Levante-EMV publicava que és definitiu que el Ministeri de Foment no construirà l’autovia A-38 també coneguda com a ronda de circumval•lació de la N-332 al seu pas per Oliva, l’Alqueria de la Comtesa, Palmera i Bellreguard. El secretari general d’Infraestructures del ministeri, Manuel Miño, va dir que eixa obra, que tindria un cost aproximat de 153 milions d’euros, no estaria acabada en menys de quatre anys. Este càlcul, lligat a l’anunci del mateix Ministeri de Foment, de no renovar la concessió de l’Autopista AP-7 en 2019, ha dut a reconsiderar l’execució de la variant de la Safor, perquè, apunta Miño, “seria il•lògic gastar eixa quantitat d’euros quan hi ha una alternativa quasi alhora que es podria inaugurar esta obra”.

Davant esta realitat, Oliva ha demanat a Foment que des d’ara i fins al 2019 no es quede de braços creuats i alleuge el problema de la travessia de la N-332. Segons informa Levante-EMV, Manuel Miño es va comprometre a impulsar dos actuacions. D’una banda, la immediata obertura de negociacions amb la Generalitat i l’empresa Abertis, concessionària de l’AP-7, per a eliminar o reduir el peatge als camions a fi que deixen de travessar Oliva. Eixa negociació serà amb vista a què, cap a finals de 2014, s’haja pogut arribar a un acord com el que ja s’ha donat en alguns municipis per a evitar el trànsit per àrees urbanes.

L’altra promesa és la construcció d’un enllaç a l’AP-7 al sud d’Oliva (l’accés de Pego), i accessos als polígons industrials, una cosa que constituïx una altra llarga reivindicació de tots els grups municipals olivers. Respecte a este tema, l’alt responsable del Ministeri de Foment es va comprometre a una primera reunió amb tècnics de l’ajuntament per a iniciar com més prompte millor la redacció del projecte, atés que ja hi ha diners pressupostats per a pagar-ho. Si els càlculs es complixen, eixa obra podria ser una realitat al llarg de 2015.

Canviant a la Marina Alta, hui tant Levante-EMV com Las Provincias publiquen la visita del secretari d’Estat d’Infraestructures, Transport i Habitatge, Rafael Catalá Polo a Dénia. Este es reunirà divendres, a les 13h., al saló de plenaris de l’Ajuntament de Dénia, amb la Xarxa d’Alcaldes de la Marina Alta per a donar a conéixer els avanços en el projecte del tren Gandia-Dénia. A la reunió, assistirà també l’altra part de què depén el reivindicat enllaç ferroviari, el Consell. Hi estarà present la consellera d’Infraestructures, Isabel Bonig. Esta reunió, en principi hauria de servir per aclarir si s’està complint el protocol i, sobretot, els terminis del conveni que, per a posar en marxa el Tren de la Costa, van firmar a l’octubre del 2011 el Ministeri de Foment i la Generalitat.

De moment, s’ha adjudicat la redacció de l’estudi informatiu i de l’estudi de viabilitat economicofinancera de la línia ferroviària.



789 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!