Les Ha-ben-sahines presenten la seua marxa mora

La capitania mora 2013 se suma a les filades que decidixen imprimir la seua personalitat a l’esquadra a través d’un elemente essencial en la festa de moros i cristians, la música. Així, en la seua quarta capitania, les Ha-ben-sahines s’han decidit a segeller la seua pròpia marxa que duu el nom de la ‘filà’ i que ha estat composada per Carlos Pellicer i que serà interpretada per la banda de música de Pego a les 20’30 hores al pati de la Casa de Cultura.
Hui Pego tornarà a assistir a una estrena musical. En esta ocasió gràcies a la capitania mora 2013, Ha-ben-sahines, que han decidit, en la seua quarta capitania, fer-se el regal d’una marxa pròpia. Raquel Lucas, l’encarregada de coordinar la iniciativa, explicava a Ràdio Pego que esta marxa que hui estrenen serà la que “a partir d’ara ens identificarà com a ‘filà’”. La composició ha estat obra de Carlos Pellicer, director de l’escola de música de l’Agrupació Musical de Pego i, justament, serà la banda de música pegolina qui interprete la peça. L’acte tindrà lloc al pati de la Casa de Cultura de Pego, a les 20’30 hores.

La idea fa temps que ronda pel cap de les Ha-ben-sahines i passa a engrossa la llista de marxes que definixen el caràcter d’algunes filades de Pego.

Carlos Pellicer ha facilitat molt la coneixença d”Ha-ben-sahines’ a la capitania. Han estat en contacte constant i han pogut anar modificant-la al seu gust fins que ha finalitzat el procés de composició.

Raquel Lucas trasllada sense titubejos que a les Ha-ben-sahines els “agrada” la nova marxa mora i avança que “és molt novedosa”, perquè, assegura que “la música festera ha d’evolucionar, tot i que hi ha marxes que ens agradaran tota la vida”.

L’acte d’esta vesprada, és obert i, tot i que les Ha-ben-sahines són conscients que l’espai on s’estrenarà l’obra no té molta capacitat, conviden a tot el món que vullga assistir a acudir-hi.
605 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*

code

Hola!!