Les Falles pegolines arriben al seu zenit

Esta vesprada, a les 18h., té lloc l’ofrena al patró de Pego a la Capella de l’Ecce-Homo. A les 20h., es lliuren els premis fallers. Dissabte, els fallers i les falleres reten homenatge a Sant Josep durant el dia. Per la nit, diran adéu a les falles de 2016 amb la cremà dels monuments.
Les Falles de Pego hui viuen un dia molt especial. Pel matí cada comissió gaudix de la festa al seu casal i al seu barri. De vesprada, però, l’ofrena de flors al patró del municipi, farà confluir les falleres i fallers de les tres comissions: Plaça i Natzarè, Convent i La Font per a desfilar pels carrers del centre del poble fins a la Capella de l’Ecce-Homo. Serà a partir de les 6 de la vesprada.
En acabar l’ofrena no se separaran perquè arriba un moment important per al món faller. Un moment en què els nervis, inevitablement, estan a flor de pell. A les 8 de la vesprada està previst que es lliuren els premis de falles. Premis que valoren quin ha estat el millor llibret, la millor ofrena, la millor presentació i els millors monuments fallers, infantil i gran. Expressaven les Falleres Majors de 2016 que per a elles els premis més importants no són els dels monuments, sinó els de l’ofrena, la presentació o el llibret perquè reflectixen i recullen el treball que durant molt de temps s’ha fet per part de la comissió.
Després de sopar i, aprofitant que demà no només és dissabte, sinó que és dissabte festiu, cada falla ha programat actuacions musicals. A partir de la mitjanit, a la Falla Plaça i Natzarè, es podrà gaudir de l’actuació dels pegolins ‘Blat’.
La Falla La Font et proposa ballar al ritme de l’orquestra La Senda.
La Falla Convent t’oferix ‘Festifalles’ amb l’actuació de diversos Djs.
Siga com siga, el que desitgen les presidentes i els presidents de les tres comissions falleres de Pego és que la gent es deixe la vergonya a casa i acudisca a compartir amb els fallers i les falleres la feina que durant tot l’any fan molt a gust per a gaudir en tres dies intensos amb tot el poble.
En esta línia, les falleres majors de Pego de Plaça i Natzarè, La Font i Convent conviden a tots i a totes a unir-se a les distintes activitats que tenen programades per a hui i per a demà als tres casals.
Dissabte, 19 de març, Sant Josep i Nit del Foc les falleres i fallers de Pego compartixen els següents actes:

– A les 11 del matí, visita a la residència Sant Joan de Déu. En acabar, missa a l’ermita en honor a Sant Josep. En finalitzar, l’eucaristia, mascletà a la plaça de l’Ajuntament.

– A les 6 de la vesprada, processó en honor a Sant Josep.

– Des de les 11 de la nit i fins, aproximadament la 1.30 de la matinada, cremà de les Falles de Pego 2016 segons l’ordre dels premis rebuts. Cap a les 11 de la nit es cremarà la falla guanyadora del tercer premi, en acabar, al voltant de la mitjanit el torn serà per a la segona i, cap a la 1 de la matinada, el primer premi de monument faller serà devorat per les flames.

634 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*

code

Hola!!