Les escoles de Pego, junt a Cabal i la regidoria d’Igualtat, diuen «prou de violència envers les dones»

Ho feren divendres passat al passeig Cervantes amb la lectura del conte L’Artur i la Clementina, la història de dos tortugues que reflectix, d’una manera propera, com funcionen els micromasclismes. El conte llança alhora un missatge d’esperança a aquelles dones que patixen la violència de gènere. Cabal, amb el recolzament de la regidoria d’Igualtat, ha programat per a dimecres, 25 de novembre, una marxa des del passeig Cervantes fins a la plaça del mercat a les 19.30h. Abans, de 18 a 19.15h., la ‘Vesprada Política’ de Ràdio Pego també debatrà sobre igualtat i violències de gènere.
Després de la campanya de vacunació contra la violència de gènere dijous al mercat, Dones Cabal seguiren divendres passat amb els actes per combatre esta xacra social que no dóna treva. En esta cas, divendres el grup feminista de Pego va comptar amb la complicitat i la col·laboració de totes les escoles del municipi. Estes es va donar cita a les 16h., al passeig Cervantes on van fer una lectura pública del conte L’Artur i la Clementina.




L’Artur i la Clementina relata una història d’amor que, en les primeres pàgines, sembla idíl·lica. Però que, en seguir llegint, ens demostra que no ho és tant, d’idíl·lica.




«L’estimació i la il·lusió que en un principi caracteritzen la relació entre l’Artur i la Clementina ben aviat es transformen en monotonia. La Clementina no se sent realitzada, lliure ni tampoc feliç; la seva parella subestima les seves qualitats i ridiculitza les seves aspiracions. En comptes d’oferir-li comprensió i respecte, l’actitud de l’Artur anul·la la personalitat de la Clementina i li genera una dinàmica de dependència. A més a més, la va carregant d’objectes pesants i innecessaris, que no només no la satisfan en absolut, sinó que frenen el seu desenvolupament personal», explica l’editorial Hipotèsi. Afegix que «es tracta d’una història fabulada que pretén reivindicar el rol femení dins la societat i fer desaparèixer els estereotips sexistes i la discriminació, per tal d’aconseguir un canvi de mentalitat i construir un món millor».

Amb materials com este les escoles pegolines tracten de fer reflexionar, des de la infantesa, els xiquets i les xiquetes perquè reconeguen situacions que no són normal atès que, en el moment en què una xiqueta perd espai de llibertat per les mofes del company la igualtat desapareix.

Les escoles, a més de realitzar esta lectura conjunta del conte Artur i la Clementina van elaborar pancartes amb fons morat (color del feminisme) amb missatges en contra de la violència masclista i a favor de la igualtat.




Avançant en la setmana, dimecres 25 de novembre, a les 13.30h., a l’IES Enric Valor de Pego han preparat un mosaic humà que dibuixarà unes sabates roges per a representar la sang de cadascuna de les dones que han mort assassinades per la violència masclista. Esta iniciativa de l’artista Elina Chauvet va nàixer a Ciudad Juárez en 2009 com a mostra de repulsa davant la primera causa de mort prematura de les dones en tot el món i compta amb el recolzament d’Amnistia Internacional i la Coordinadora Feminista de València, entre d’altres. A l’IES Enric Valor de Pego, per tant, s’hi sumen a la iniciativa. També llegiran un manifest, escoltaran una cançó composada per Smoking Souls per a l’ocasió. A la façana de l’institut també es podrà llegir que el centre està en contra de la violència contra les dones.




Dimecres Ràdio Pego té de 18 a 19.15h., ‘Vesprada Política’ i, tenint en compte que cau el dia per l’eliminació de la violència envers les dones, hem volgut dedicar l’espai de política municipal a la igualtat i les violències contra les dones. El programa del 25 de novembre té un plantejament un poc diferent a l’habitual. Així, la intenció és abordar la temàtica des d’un enfocament mixt que englobe el debat polític, però també l’educació, sensibilització i el canvi necessari per començar a eradicar un problema tan greu com és la violència cap a les dones. Per a dur-ho a terme ens recolzarem amb algunes intervencions fetes, per exemple, per Concha Collado, qui va impartir el curs ‘Principi d’igualtat entre dones i homes’ dins el I Pla d’Igualtat de l’Ajuntament de Pego.




A les 19.30h., la cita és al passeig Cervantes on, Dones Cabal convoca al poble de Pego, a participar en la marxa finalitzarà a la plaça del Mercat on tindrà lloc, com és habitual, l’acte institucional per avançar cap a eradicació de la violència de gènere amb la involucració de la regidoria d’Igualtat de l’Ajuntament de Pego.

915 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!