Les empreses de la Marina Alta i la Safor uneixen forces

Totes dues coincideixen a afirmar que el límit provincial ‘no té cap sentit’. A més ambdós patronals una inversió real en infrastructures que millore la comunicació entre les dues comarques, amb projectes paralitzats des de fa anys com són el tren Gandia-Dénia i alternatives a la N-332 i l’AP-7. L’empresariat de la Marina Alta i de la Safor s’han posat a treballar en la tasca d’estretar llaços per damunt dels límits geogràfics que separen a les dos comarques en els mapes. Les dos federacions d’empresaris han iniciat un període de col•laboració i treball conjunt per a incentivar les relacions empresarials entre les dos comarques i, al mateix temps, potenciar els seus entramats econòmics. I per a això, reivindiquen alguna cosa que resulta essencial per a facilitar eixa tasca: que les administracions acaben amb la situació de males comunicacions entre la Safor i la Marina Alta.

Les directives del Cercle d’Empresaris de Dénia-Marina Alta (Cedma) i de la Federació d’Associacions d’Empresaris de la Safor (FAES) van mantenir ahir una primera reunió a la capital comarcal. I els presidents d’ambdós entitats van coincidir a posar en dubte el límit provincial que separa a ambdós comarques. És una “línia invisible”, segons va dir el president de FAES, Enrique Orihuel, per la qual cosa les dos patronals treballaran a fi d’intentar resoldre els “problemes conjunts” i abordar “projectes de futur” igualment comuns. L’empresariat de la Marina Alta i la Safor, va afegir, “no podem estar per més temps separats”.

També contundent es va mostrar el president de Cedma, Miguel Agulles. “El que no pot ser -va assenyalar-, amb l’afinitat de caràcters de la nostra població, amb l’actitud que tenim els uns amb els altres, és que dos comarques juntes estiguem separades per límits geogràfics de províncies que no tenen de per si cap sentit”.

En la primera reunió conjunta d’ahir es van perfilar ja algunes de què seran les prioritats d’acció conjunta d’ambdós patronals. Per damunt de totes destaca la necessitat compartida que es milloren les vies de comunicació entre ambdós comarques, “tant viàries com ferroviàries”, va concretar Agulles.

Els empresaris tindrien també molt a guanyar si es materialitzaren dos de les més importants reivindicacions socials: la connexió per tren entre Gandia i Dénia i la millora de les carreteres entre les dos comarques; en l’actualitat, les vies de circulació principals són una carretera nacional 332 insegura, lenta i sovint col•lapsada, i una alternativa , l’AP-7, de peatge.

Però les insuficients comunicacions entre la Safor i la Marina Alta no són l’única preocupació de l’empresariat. I així, Orihuel i Agulles van concretar altres de les problemàtiques i reptes en què s’haurà de treballar. El difícil moment econòmic que travessen alguns sectors econòmics -el de la construcció, segons va concretar el president de FAES-, requerirà d’accions concretes; i sobretot serà necessari, segons va dir Agulles, implicar-se per a potenciar el “motor que mou l’activitat empresarial de les dos comarques: el motor turístic”.




605 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!