Les dones emprenedores aposten per una xarxa de cooperació per a eixir de la crisi

Les al voltant de 50 dones de tota la Marina Alta que van participar van proposar focalitzar en la formació per al desenvolupament personal i professional a través d’una xarxa de cooperació empresarial amb el suport institucional, de manera que es genere el creixement econòmic i s’afavorisca el caràcter emprenedor de la dona.
El Consorci per a la Recuperació Econòmica i de l’Activitat de la Marina Alta (CREAMA) va celebrar ahir, en col•laboració amb l’empresa Acom Events i el suport de Baleària, un fòrum de debat dirigit a les dones emprenedores de la comarca. L’objectiu era participar en un col•loqui-tertúlia per a aportar una altra visió des d’un punt de vista femení i empresarial sobre l’actual situació de crisi econòmica. La gerent del consorci, Dolores Orihuel, va dir que “es tracta d’un intercanvi d’experiències per a la confecció d’un mapa de valors, tendències i estils de lideratge per a millorar la qualitat social i financera del nostre territori”. Esta trobada va tenir lloc al restaurant Primera Línia de Dénia i va comptar amb la participació de més d’una cinquantena d’emprenedores arribades de distintes localitats de la Marina Alta. Entre elles es trobaven les pegolines Victòria Pastor, de Babaanca; Glòria Mengual d’Òptica Pego i Ade Aguilar de la Floristeria Mandràgora, acompanyades per Alicia Carbonell, l’ADL de Creama Pego.

La xerrada es va estructurar en diferents taules perquè cada participant aportara la seua visió sobre el tema, sota la coordinació d’una tècnic o agent de desenvolupament local del CREAMA. El debat inicial va sorgit entorn de preguntes clau com quan podem dir que una dona o empresària és emprenedora, si hi ha un model o rol femení (lideratge) per a fer negocis i quins són les principals dificultats que tenen per a fer que les seues empreses funcionen com elles volen. Després d’esta primera ronda de reflexió es van exposar les distintes aportacions de cada taula.

Les emprenedores de la Marina Alta van presentar algunes idees i solucions per a fer front a la crisi. La seua proposta es va basar, fonamentalment, en la formació per al desenvolupament personal i professional a través d’una xarxa de cooperació empresarial amb el suport institucional, de manera que es genere el creixement econòmic i s’afavorisca el caràcter emprenedor de la dona. Amb totes les receptes exposades al llarg de les intervencions, s’elaborarà un llibre.
562 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*

code

Hola!!