Les brigades de la Xarxa Natura 2000 documenten, durant la seua trobada anual a Pego, la primera població a la província d’una falaguera amenaçada

Es tracta de l’espècie Ophioglossum lusitanicum i és molt poc comuna a les muntanyes d’Alacant. El director del Servei de Vida Silvestre, Juan Jiménez, destaca que esta troballa indica l’«excel·lent regeneració natural després de l’incendi» que va arrasar 1.715 hectàrees del terme muntanyós de Pego, Vall d’Ebo, L’Atzúbia i la Vall de Gallinera el passat mes de maig. A la trobada anual de treball realitzada dimecres a Pego van acudir 9 brigades de la Xarxa Natura 2000, el que es traduïx en 36 tècnics, i altres 20 experts i personal de la Direcció General de Medi Natural.
Dimecres finalment la pluja no va impedir que 9 brigades de la Xarxa Natura 2000 composades per un total de 36 tècnics, acompanyats per uns altres 20 experts i personal de la Direcció General de Medi Natural es reuniren a Pego per a realitzar una intensa i fructífera jornada de treball. Així les coses, es podria dir que, dimecres passat es van iniciar oficialment, per part de la Conselleria de Medi Natural, els treballs de regeneració d’eixes 1.715 hectàrees que es van cremar a les muntanyes de Pego, la Vall d’Ebo, l’Atzúbia i la Vall de Gallinera el passat mes de maig i que formen part del Lloc d’Interès Comunitari (LIC) ‘Valls de la Marina’ declarat el 2001.


Foto:Diario Información


De fet, tot indica que les pluges les abundants pluges que des de finals de l’estiu han caigut a Pego d’una manera tranquil·la van permetre comprovar que la natura és generosa. Tant, que els tècnics del Servei de Vida Silvestre de la Conselleria de Medi Natural van poder documentar, durant els treballs de dimecres, la primera població a les muntanyes de la província d’Alacant d’una falaguera amenaçada i molt poc comuna. El seu nom científic és Ophioglossum lusitanicum i, segons va destacar el Director del Servei de Vida Silvestre, Juan Jiménez, es tracta d’una falaguera «raríssima». Jiménez també va ressaltar que, esta inesperada troballa a la coberta calcinada indica que s’està davant un procés «excel·lent de regeneració natural després de l’incendi».


Foto: Preservons la natureFoto: jardi-mundani.blogspot.comFoto: www.biga.org


La trobada anual de treball que dimecres reunia al terme de Pego eixes 9 brigades de la Xarxa Natura 2000 i 20 experts i treballadors de la Direcció General Medi Natural tenia com a objectiu retirar els pins calcinats per evitar que estos caiguen sobre carreteres i sendes rurals. En este sentit, l’administració autonòmica està actuant seguint el mateix protocol que ja ha complit en altres desastres naturals: els arbres es trituren i les estelles es tiren en aquelles vessants pronunciades on hi ha més risc d’erosió, un dels factors que més preocupa a els municipis afectats per l’incendi. Com ja es va deixar patent a través de la moció presentada fa uns mesos enrere —al ple ordinari d’agost— i aprovada per unanimitat. Amb la mateixa finalitat, també s’estan realitzant dics amb els troncs de pins i s’ha parcel·lat un dels terrenys calcinats amb el propòsit d’anar comprovant com evoluciona la recuperació natural de la vegetació. Esta tasca continuarà al llarg d’uns quants dies més.

613 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*

code

Hola!!