Les altes temperatures han provocat plaga de meduses a la costa mediterrània


S’atenen en una setmana a 71 persones per picadures. La ràpida pujada que han registrat els termòmetres de la comarca ha vingut acompanyada d’un vent de ponent, molt calent, que ha afavorit l’aparició d’una plaga de meduses en les platges de Dénia. La Conselleria de Sanitat va decretar per a ahir i hui alerta taronja, és a dir, les temperatures poden arribar als 40 graus.

L´inici de la campanya turística ha començat amb una onada de calor que ha deixat temperatures de fins a 40 graus en diversos municipis de la Marina Alta. Ahir va arribar a registrar 38 graus de vesprada. Aquesta ràpida pujada que han registrat els termòmetres de la comarca ha vingut acompanyada d’un vent de ponent, molt calent, que ha afavorit l’aparició d’una plaga de meduses en les platges de Dénia.

La gran quantitat de celenterats s’ha anat acostant a la costa des que s’iniciara l’augment de les termòmetres en els últims dies. De fet, els nou llocs de la Creu Roja situats al litoral de Dénia van atendre a un total de 71 persones afectades per picadures de meduses durant la setmana passada.

La intensitat de la calor, que es va registrar durant el diumenge, va causar, a més, que un home de 67 anys d’edat es desmaiara mentre es trobava gaudint d’un bon menjar en un restaurant de les Marines. L’afectat va haver de ser traslladat al Centre de Salut on va ser atès pels serveis d’urgències.

El precipitat canvi en la meteorologia ha obligat els ajuntaments ha iniciar una campanya informativa per a evitar incidents. Es tracta de donar a conèixer als més majors i menuts que eviten les hores puntes de calor, d’11.00 a 15.00 hores, i de la importància que té la ingestió de líquids per a evitar desmais i combatre les altes temperatures. Entre les mesures de precaució es troben a més l’ús de roba i calçat còmode.

I és que la conselleria de Sanitat ha declarat alerta taronja que podria pujar a roja en el cas que se superen els 40 graus centígrads. Malgrat tot, durant la jornada d’ahir els centres de salut no van registrar cap atenció a persones afectades per la intensa calor.


451 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*

code

Hola!!