Les aigües polítiques de Pego baixen mogudes

Després del darrer plenari extraordinari que va tenir lloc a l´Ajuntament de Pego les reaccions polítiques no s´han fet esperar. Un creuament de declaracions que es reflexa a les pàgines del rotatiu Levante d´Alacant. Dissabte passat les parts implicades donaven les seues opinions sobre la suposada crisi del tripartit, centrant-la tant PSOE com Bloc en una sola persona, el popular Eduardo Síscar. Posteriorment, el president del PP local assegurava la seua voluntat de presentar una llista única de dretes a Pego.
El darrer plenari extraordinari de l´Ajuntament on es va aprovar l´adjudicació de l´operació de crèdit per a dur endavant 10 inversions en les diferents regidories, ha provocat una onada de reaccions polítiques. Les primeres les vam poder llegir el dissabte passat al Levante d´Alacant. Anna Aparici, la portaveu del PSOE va assegurar al diari que l´estratègia de Síscar, “ és desmantelar el tripartit per a retornar el poder a Iniciativa Independent” va afirma, a més, que “L´única crisis que hi ha és la que crea ell a l´Ajuntament i al seu grup polític”.

Segons el Levante d´Alacant, Eduardo Síscar desmenteix l´acusació i insisteix en que el tripartit “no existeix des del primer dia de govern perquè el bloc l´ha traït”. Per la seua banda, el també popular Carmelo Ortolà, va declarar al rotatiu que “no hi ha cap crisi”, ni al govern ni al seu partit, només “algunes discrepàncies” entre alguns membres del mateix grup polític.

Per la seua banda, Joan Carles Cambrils, portaveu del Bloc, va anunciar que la seua formació esgotarà la legislatura en el govern perquè les declaracions del regidor d´Urbanisme són a “títol personal” i va reafirmar la seua confiança en Ortolà.

Després d´aquest article, el Levante d´Alacant ha continuat arreplegant reaccions polítiques al respecte. El següent protagonista en les planes interiors del diari ha estat el president del PP de Pego, Fernando Gil. Dimarts va anunciar la seua pretensió d’aconseguir per a les pròximes eleccions municipals una única candidatura «que unisca a populars i independents». Fernando Gil va afirmar dimarts que «la pedrera de vots del PP resideix en els independents i cal recordar que Carlos Pascual ja no és ningú a l’ajuntament».

Gil va definir que l’objectiu de la política d’unió que pretén resideix en «aglutinar a tota la dreta del municipi» i, en aquest sentit, «seria l’home més feliç del món si es creara una única llista electoral per al 2007 que comptara amb uns i amb altres». Encara que, això sí, el president del PP de Pego «canviaria les formes».

En referència a l´actuació del regidor d´urbanisme Eduardo Síscar durant el darrer plenari de l´ajuntament ha declarat que «Eduardo Síscar és el portaveu del PP i vota segons els acords de l’executiva local que es va constituir quan vaig ser triat president» i, a més, «defèn la postura oficial del PP».

Avui mateix el Levante d´Alacant publicava dos articles al respecte del moment que s´ha creat en la política pegolina. En un d´ells es fa referència al silenci que guarda la direcció del PP davant el possible pacte amb els independents. El secretari provincial del PP, Miguel Peralta, va declinar fer declaracions i va remetre les valoracions a la seu del PP a Alacant. El diari va intentar ahir posar-se en contacte amb el president de la diputació, Joaquín Ripoll, sense èxit i en la seu del partit tampoc es va obtenir cap resposta.

Finalment els secretaris locals del PSOE i el Bloc de Pego no van voler ahir tirar més llenya al foc després de les últimes declaracions del president del PP de Pego, Fernando Gil, sobre la difícil situació que travessa el tripartit. Els dos secretaris de partit, Enrique Moll pel PSOE, i Germà Miralles pel Bloc, no tenen ganes d’avivar la polèmica encara que sí que van matisar alguns aspectes de la crisi interna del Partit Popular.

Germà va afirmar que en el Partit Popular de Fernando Gil «vol rebentar el pacte per a unir-se als independents i per a aconseguir-ho castiga al Bloc». Per la seua banda, el secretari general del PSOE de Pego, Enrique Moll, va atribuir a les «ganes de protagonisme del sector de Fernando Gil i Eduardo Síscar de cara a les eleccions internes per a les llistes de 2007» les crítiques del president del PP al pacte. «Està clar que es tracta d’un pacte de Pego és antinatura perquè el PSOE mai podrà combregar amb les idees del PP però quan firmem davant de notari el compromís era per a complir-ho fins al final».

Mentrestant, l’alcalde de Pego, Carmelo Ortolà, guarda silenci després de les dures paraules que li va dirigir des del Levante d’Alacant el president del seu partit.
548 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*

code

Hola!!