Les aigües del riu Bullent a punt per a albergar la XXIII Baixà

Aquest dissabte a partir de les 2 de la vesprada embarcacions úniques i enginyoses tenen una cita, junt a la seua tripulació, originalment disfressada, al Pas del Bullent per a iniciar el recorregut per llit del riu més regular del País Valencià, el Bullent. Sense pressa, perquè no guanya la primera embarcació que arriba, els participants i el públic gaudirà d’un dia diferent, punt de partida de Carnestoltes a Pego. El Bullent és conegut per ser un dels rius més regulars del País Valencià, per estar ubicat al privilegiat entorn de la Marjal de Pego-Oliva i per albergar una de les competicions més originals que existeixen, la Baixà del Bullent. Una competició que no premia la pressa i que tot i el pas del temps, conserva entre la seua filosofia no embrutar el riu ni els seus voltants per a preservar els orígens de la Baixà del Bullent que arriba enguany a la seua XXIII edició.

Per a ser més originals encara la baixà per aquest curt riu es realitza en ple hivern, per a donar-li més emoció a la qüestió. Però aquest “petit” detall es deu a què és “el primer acte de Carnestoltes, és, com si diguérem, el pregó” en paraules del regidor de festes, l’independent Ricardo Cabrera, que espera que la jornada de dissabte brille el sol i acompanye els navegants.

Els premis, ja hem avançat no són per a les primeres embarcacions que arriben, sinó que els tres premis que es concedeixen són per a l’embarcació més original, per a la que siga més ecològica i per a la tripulació que duga la millor disfressa. El jurat enguany estarà composat, a més de pel regidor, per tres membres de l’associació de Boixeteres.

Les embarcacions hauran d’estar construïdes manualment, fruit de l’enginy i l’habilitat dels participants. Aquestos han de saber que no es pot utilitzar material contaminant, perquè seria una contradicció amb la preservació del medi que els acull. I l’itinerari serà l’habitual, des del Pas del Bullent fins al Blau del Galapatar. Tot, a partir de les 2 de la vesprada.


486 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*

code

Hola!!