Les actes de les comissions de govern i Ràdio Pego tensen el darrer plenari de l’any 2007

Altres temes tractats durant la sessió plenària van estar una revisió d’ofici, l’aprovació d’una ordenança de la taxa per a la utilització privativa o d’aprofitament especial del domini públic municipal per a serveis de telefonia mòbil, el comptes del Pego Film Festival o l’estat de la gespa del Camp de Futbol Cervantes. Durant la darrera sessió plenària ordinària de 2007, celebrada ahir dijous 27 de desembre, els punts de l’ordre del dia es van resoldre amb rapidesa. Com va ser el cas de l’aprovació d’una revisió d’ofici que explica Ana Aparisi, portaveu del grup socialista. Aquesta revisió d’ofici es realitza per veure que diu el Consell Jurídic Consultiu sobre els contractes entre l’ajuntament i Ímpetu Agrícola S.L. que va signar en 2002 el conveni però mai l’ha fet efectiu perquè no estava d’acord amb ell.

Maite Ferrándiz, portaveu de l’oposició va explicar i confirma que el conveni el va presentar la família però mai van estar d’acord.

Per la seua banda, l’alcalde Carmelo Ortolà, afirma que “és curiós” perquè presenta el conveni la família però sense estar d’acord. La revisió, explica el primer edil, es realitza per saber si l’actuació de l’ajuntament és o no acord a llei.

D’altra banda, es va posar damunt la taula la taxa per a la utilització privativa o l’aprofitament especial del domini públic municipal, a favor d’empreses explotadores de serveis de telefonia mòbil, un percentatge de la seua facturació revertiria en l’ajuntament local.

La portaveu del grup popular contravé Cambrils afirmant que “no hi ha cap llei estatal que regule la telefonia mòbil” pel que suggereixen que es consulte abans d’aplicar-la.

L’interventor explica que aquesta ordenança està aplicant-se en grans ciutats i de moment les empreses no han recorregut cap ordenança de les que s’estan aplicant.

Una ordenança que fa poc es va aprovar i ara es modificava era la de la venda no sedentària a Pego, ja que ha eixit un decret que obliga a modificar un dels punts, el que fa referència a la transmissió a tercers, va explicar la regidora de comerç, la socialista Pepa Sendra.

En el torn de precs i preguntes el PP va realitzar dos precs que van fer pujar el to de les intervencions per primera vegada. El primer prec el va realitzar Maite Ferrándiz i feia referència a un article publicat pel diari Levante d’Alacant al voltant de el canvi d’ubicació de Carnestoltes on l’alcalde, Carmelo Ortolà suggeria que l’oposició era la responsable de la manifestació convocada en contra del canvi –un esdeveniment que, per cert, no es va produir. Ferrándiz va expressar amb contundència que “el PP de Pego no ha tingut res a vore” amb el tema.

Per la seua banda, Ortolà va afirmar que ell trau eixa conclusió perquè la manera de convocar la manifestació ha seguit les mateixes pautes que les d’una altra manifestació en la que van acabar mostrant-se pancartes d’ell cap per avall amb insults inclosos. La reacció de Ferrándiz no va sorprendre, ja que aquesta va defensar que els motius d’aquella concentració no van tenir res a veure amb les pancartes mostrades, utilitzant per a l’ocasió un to de veu alt i defensiu.

D’altra banda, el president del PP de Pego, Fernando Gil va pregar que se li faciliten còpies de les Comissions de Govern per a poder dur endavant “la tasca de fiscalització” que ha de fer l’oposició.

Sobre aquest prec es va decidir que se li passarà la informació al secretari i aquest farà el que crega convenient.

Per últim l’equip de govern va passar a contestar les 5 preguntes que l’oposició va realitzar en el darrer plenari ordinari. La primera fa referència a l’estat de deteriorament del camp de futbol Cervantes. A la que el regidor d’Esports, Joan Carles Cambrils va contestar que actualment el Cervantes està en pitjors condicions que en altres temporades perquè és utilitzat per al voltant de 240 xiquets i xiquetes.

La segona pregunta contestada fa referència a un tema ja tractat, les actes de les Comissions de Govern.

La tercera pregunta feia referència a Ràdio Pego, més concretament a “quan teniu previst donar-li, concedir-li programes a Ràdio a la meitat del poble?”. A aquest tema el regidor de Mitjans de Comunicació, el nacionalista Cambrils va explicar el torn d’intervencions polítiques que ja s’ha iniciat i que en principi tenia com a primera convidada a Maite Ferrándiz, tot i que aquesta no va poder acudir a la cita prevista ni va tenir, en eixes dates, un buit a l’agenda per a gravar el programa.

A l’explicació donada pel responsable de l’àrea, Ferrándiz va contestar amb l’acusació de “mentider”, afegint que va ser convidada però que no va poder acudir durant tota eixa setmana.

La següent pregunta volia saber l’import que s’ha gastat amb la publicitat del Pego Film Festival. Ricardo Cabrera, regidor de festes va detallar les factures que fan un total de 6.236 euros.

L’alcalde puntualitzava que es tractava de la publicitat d’un producte d’un any de durada per al gaudi de tot el poble que vullga acudir al cinema els divendres per la nit. “No estem parlant, com s’ha fet altres voltes, d’un conveni que s’ha fet en un diari que no llig quasi ningú, l’ABC, que en l’any 2001 es va fer un conveni per un muntant de 20 milions de pessetes per a traure 2 pàgines cada tres mesos”.

Per últim Ana Aparisi va explicar que les mesures que s’estan prenent al voltant de les obres de les 5 places són les normals, reunions setmanals amb l’empresa i resolució de problemes a mesura que van sorgint.591 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*

code

Hola!!