L’equip de govern congela els seus sous

A més es modifiquen les bases del Certamen Nacional de Pintura Vila de Pego i s’aprova una modificació de crèdit per més de 217.000 euros per a fer front al pagament de les factures de Ruzafa. Dilluns passat van dedicar l’Informatiu de Ràdio Pego a descriure els darrers 22 projectes presentats per l’Ajuntament de Pego per al Fons d’Inversió Local. 22 projectes que se sumarien als altres 8 ja autoritzats pel Ministeri d’Administracions Públiques i que faran un total de 30 projectes que es repartiran els quasi 2 milions d’euros que rebrà Pego i que ocuparan a 117 pegolins i pegolines.

Avui, però, anem a avançar en els temes tractats en eixe plenari extraordinari que va tenir lloc el dilluns, 19 de gener, a les 10 del matí. El primer punt que es va tractar va ser la modificació de crèdits per a realitzar un crèdit extraordinari de més de 217.000 euros destinats a pagar una part de la resolució judicial que obliga a l’ajuntament de Pego a liquidar el deute de més de 400.000 euros a l’empresa Ruzafa per treballs realitzats a la Marjal en 2003, abans del canvi de govern i que no tenien consignació pressupostària.

Des del PSPV, Andreu Dominguis, assegurava que aquest tema està més que parlat i que es realitza la modificació de crèdits perquè “hem de donar compte del pagament de les factures que els jutges han dit que s’han de pagar”.

Per part del PP, Maite Ferrándiz va exposar que “el motiu del préstec el trobem una falta de previsió del govern perquè les factures ja estaven ací i és ara quan es demana el préstec?” I preguntava a l’equip de govern “per què ara es demanava el préstec?”

A aquesta qüestió, l’independent Carmelo Ortolà, com a regidor d’Hisenda argumentava que “l’acord de com pagar les factures no s’ha realitzat fins que no hi hagut una sentència en ferm” i recordava a la portaveu de l’oposició que les factures de Ruzafa “són factures amb informes de reparo per part d’intervenció, secretaria i oficina tècnica”, un record que venia a compte per a preguntar al PP si “tot i pagar aquestes factures –amb tots eixos informes negatius- ens hagueren denunciat igual que amb el canvi de partida del conveni amb Fadesa?”, ja que el PP alega que aquest canvi de partida té un informe de reparo per part d’intervenció.

Al que Maite Ferrándiz ha contestat que amb Ruzafa “hi havia una feina feta”.

La rèplica del regidor d’Hisenda ha estat que si hi havia una feina feta “per què no hi havia consignació pressupostària -per part de l’anterior equip de govern?”

Aquesta modificació de crèdit de més de 217.000 euros va ser aprovada per 9 vots a favor i 7 abstencions.


El següent punt, aprovat per unanimitat, va estar l’augment salarial per a 2009 del personal laboral de l’ajuntament de Pego del 3% .


A continuació es va aprovar la modificació de les bases d’execució del pressupost prorrogat per a avançar part de les subvencions a les Falles (4.500 euros cadascuna i 9.750 euros la Junta Local Fallera) i a les tres entitats esportives que compten amb escola esportiva, Pego CF (100.000 euros), Club de Bàsquet Pego (25.000 euros) i Club Ambra-Dorsal 19 d’Atletisme (4.000 euros).

La regidora d’Esports, la nacionalista Marian Tamarit va explicar que estes entitats que tenen escoleta “necessiten els diners per a continuar desenvolupant les seues activitats” i avançava que la regidoria “està fent un gran esforç continuant donant suport econòmic a totes les entitats esportives però que les quantitats enguany seran inferiors a d’altres anys per la situació econòmica amb el compromís de pujar les quantitats si se supera l’economia municipal”.

Per part de la Regidoria de Festes, el seu titular Ricardo Cabrera va anunciar que hi ha “un retall d’un 25% per a estes associacions”, referint-se a les Falles de la població.

L’oposició declarava que “sent entitats esportives i culturals no anem a posar cap impediments”, tot i que demanava “un poc més informació sobre les quotes que han de pagar els xiquets durant aquest any perquè hi hagut una puja respecte a l’any anterior”. A aquesta qüestió la regidora d’esports confirmava que “hi hagut una pujada del doble en les quotes dels xiquets respecte a l’any passat” però no respecte als altres anys, ben al contrari, “respecte als anys anteriors es paga menys”, afirmava Tamarit que assegurava que “les quotes s’intentaran mantenir”.

L’alcalde, Carmelo Ortolà evidenciava que “hi ha un retall del que són les aportacions de l’ajuntament a certes associacions” i explicava que era important aprovar les mateixes “perquè, tot i estar en pressupostos prorrogats, les subvencions són revisades cada any i han de ser aprovades per plenari”.

El punt va ser aprovat per unanimitat.


Un altre dels punts que va ser aprovat en el darrer plenari extraordinari, en aquesta ocasió no per unanimitat, sinó per 9 vots a favor i 8 en contra, va ser la congelació de les retribucions i assignacions dels membres de la corporació municipal.

Àngel Sendra, portaveu del BNV, va recordar que la regidora nacionalista Marian Tamarit cobra el 75% del sou i que ell cobra per assistències, per tant, la proposta de congelació estava en concordança i anaven a recolzar-la.

Per la seua banda, el socialista Andreu Dominguis reiterava el vist-i-plau del seu partit a la proposta perquè assegurava que “en moments difícils s’han de congelar el sou i que en este cas els funcionaris tindran el seu increment però als polítics no se’ls pujarà”.

Fernando Gil preguntava a l’equip de govern “per què la moció que va presentar el PP de manera verbal no s’aprova, és a dir, que nosaltres, el PP, renunciem al sou de regidor a canvi que vosaltres se’l baixeu el 50%”.

Carmelo Ortolà li contestava a Fernando Gil que la seua proposta era “demagògia política”. I argumentava que “la reducció de sous dels regidors d’este poble, de l’equip de govern, es fa des de l’any 2003 […] En l’any 2002, l’alcalde d’este poble cobrava 56.000 euros, un regidor de dedicació exclusiva cobrava 54.000 euros, ara se’n cobren 34.000 euros i simplement hi ha un estalvia anual en els sous de hui de 107.000 euros l’any”.

I Ortolà feia una última pregunta sobre aquesta qüestió dirigida a Maite Ferrándiz “en la Diputació als càrrecs de confiança els han baixat els sous també?” al que la popular contestava que a ell no li importava.


Per últim el plenari extraordinari de dilluns aprovava per 9 vots a favor i 8 abstencions, la modificació de les bases del XXXIII Certamen Nacional de Pintura Vila de Pego que consisteix a la limitació de mesures dels quadres i a l’eliminació de l’accessit per la situació econòmica actual. El primer premi es manté amb una dotació de 6.000 euros, com explicava la regidora de Cultura la independent Elvira Ciurana.

513 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*

code

Hola!!