L’equip de bombers del sanitari Pedro Barranco, segons millors del món en la maniobra estàndard

De rescat de víctimes en accident de trànsit. Enguany el Campionat del Món d’esta modalitat s’ha celebrat a Londres del 18 al 20 d’octubre. L’equip de Bombers de Gandia ha quedat uitens en la classificació general.
El sanitari d’Acció Urgent seguix sumant trofeus. La seua participació en l’últim World Rescue Challege celebrat a Londres del 18 al 20 d’octubre, junt a l’equip de bombers de Gandia, ha estat tot un èxit. Tot i que l’equip d’excarceració del Consorci Provincial de Bombers de València ha obtingut un uité lloc en la classificació general, han sobreeixit en una de les tres proves puntuables. Pedro Barranco, el sanitari de l’equip, reconeixia que ha estat un campionat difícil. No obstant això, el seu nivell els manté entre els 10 millors del món. I han reeixit en la maniobra estàndard en la que han aconseguit quedar segons millors del món.
En el Campionat del Món de Rescat de víctimes en accidents de trànsit comptabilitzen tres proves. La maniobra ràpida, el rescat s’ha de produir en 10 minuts (13a plaça); la maniobra estàndard, el rescat s’ha de realitzar amb un màxim de 20 minuts (2a posició), i la maniobra complexa, combina les dos anteriors amb un temps de 30 minuts (11é lloc).
Ràdio Pego preguntava al sanitari de l’equip d’excarceració del Consorci Provincial de Bombers de València si la segona posició en la maniobra estàndard del World Rescue Challenge els anava a fer centrar-se en el perfeccionament de les altres dos modalitats de maniobra. Barranco contestava que “no perquè sempre entra un poc el factor sort” i poden aparèixer problemes. Però assegura que “en totes treballes igual, però depén del moment i de la situació”.

Davant la situació econòmica actual, en que cada despesa que se n’ix del pressupost inicial s’ha de suar intensament, la pregunta que ix és si l’equip d’excarceració del Consorci de Bombers de València va a continuar amb els resptes que suposen els distints campionats de rescat de víctimes en accident de trànsit. Pedro Barranco assegura que “anem a intentar-ho”.
D’esta última participació en el Campionat del món destacava Barranco que ha estat una experiència “impressionant. Hem aprés molt. Maniobres diferents. A l’estadi preolímpic de Londres”.

El grup valencià ha estat format per David Malonda al comandament, Pedro Barranco com a sanitari i Arcadi Peris, Vicente Sala, Sergio Gascó i Pedro Rodilla com a equip tècnic. A més han estat acompañats per José Matamoros i Pepe Ortiz com a representants del Comité de Trobades d’Excarceració.

Durant els dies que ha durar la trobada, els representants del Consorci també han assistir a les conferències i exhibicions que s’han organizat en paral·lel a la competició. D’esta manera, han pogut recabar informació de les últimes tècniques en rescat en vertical en un entorn urbà, en salvament i desescombreries i rescat en un entorn aquàtic. Noves formes de treball que el Consorci Provincial va adoptant en els seues procediments.
635 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*

code

Hola!!