L’edifici Cervantes i la Font dels 4 Xorros són Bé de Rellevància Local

El catàleg de patrimoni pegolí sí que recull com a bé de rellevància local estes dos infraestructures que tan identifiquen el municipi, tot i que no estiguen reflectides a la pàgina web de Patrimoni. És a la conclusió que s’ha arribat després de la revisió de l’inventari municipal de Patrimoni. El passat 9 de març el programa polític de Ràdio Pego, ‘Vesprada Política’ que s’emet els dimecres cada quinze dies, va debatre sobre el Patrimoni pegolí, és a dir, sobre el «Conjunt de testimonis que formen l’herència cultural d’una societat, com les tradicions, els costums, l’art o el paisatge», centrant-nos principalment en el Patrimoni Arquitectònic, Arqueològic, Etnològic i Històric.

Una de les qüestions que aleshores va cridar l’atenció és que la pàgina web de Patrimoni de la Generalitat Valenciana només contempla en l’apartat de Béns de Rellevància Local (BRL) monuments d’interés local de caràcter religiós tenint en compte la disposició addicional cinquena de la Llei 4/1998, d’11 de juny, de la Generalitat, del Patrimoni Cultural Valencià que contempla com a monuments d’interès local les esglésies, els convents, els santuaris, les ermites i els ermitoris, els calvaris i els monestirs, anteriors a 1940, i les llotges i les sales comunals anteriors al segle XIX.

La pregunta que va sorgir en aquell moment va ser que passava amb l’edifici Cervantes, la Font dels 4 Xorros, la Casa de Cultura o l’actual seu de Serveis Socials. La regidora de Cultura, Laura Castellà, ens desvelava ahir algunes incògnites a esta pregunta.
Explicava Castellà que la setmana passada va visitar Pego el funcionari de Patrimoni encarregat d’ajudar a actualitzar o realitzar els catàlegs patrimonials de tots els pobles. Este va informar la regidora de Cultura que, dels 180 municipis visitats, només tres tenien bastant actualitzat eixe catàleg patrimonial i, un d’eixos tres pobles era Pego. Advertia, però, Castellà que l’última actualització de l’inventari amb que compta la nostra localitat no és recent, ja que data de 1997. Malgrat tot, assegura que el funcionari de Patromini va determinar que «tenim molta faena avançada».

Així, el proper pas és «actualitzar-lo» totalment, el que permetrà, en cercar a Internet poder comprovar que tant l’Edifici Cervantes o la Font dels 4 Xorros són Bé de Rellevància Local. Avançava la regidora de Cultura que, una vegada actualitzat el catàleg de Patrimoni, es realitzarà «una jornada en la que vindran funcionaris per a explicar-nos que és el que s’ha fet i com. Per a què tot el món interessat puga vindre i preguntar».

793 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*

code

Hola!!