Laura Castellà, regidora de Medi Ambient: «El risc d’erosió de les nostres muntanyes és pràcticament nul»

Esta afirmació la realitzava Castellà al ple ordinari de setembre mentre explicava a la resta de la corporació el que li havien transmès els tècnics de les demarcacions forestals d’Alcoi i Altea en la reunió que va mantindre dimecres amb ells. També va informar que el proper 15 de setembre tindrà lloc el judici.
L’incendi del passat 14 de maig va tornar a estar present al ple de setembre. En este cas arrel d’una pregunta de la representant de Volem Pego. Irene Sendra es va interessar per si l’Ajuntament ja havia experimentat algun remei contra l’erosió a les parcel·les municipals afectades.
Laura Castellà, regidora de Medi Ambient va informar que dimecres es va reunir amb els tècnics de Conselleria de les demarcacions forestals d’Alcoi i Altea. Estos van afirmar que «tots els informes van a dir que la natura farà el seu camí i es recuperarà per ella mateixa». També van assenyalar que l’Ajuntament ha de fer-se càrrec dels camins de titularitat municipal. I van transmetre, segons relatava Castellà que, «la Conselleria no té diners per a ajudar-nos a fer res a la muntanya». No obstant, la titular de Medi Ambient va explicar que els tècnics li van traslladar que «el risc d’erosió de les nostres muntanyes és pràcticament nul». Indicava també que, fins a d’ací a 2 anys, no es podrà replantar.
Avançava Laura Castellà que dimarts 15 de setembre s’inicia el judici contra l’home que, presumptament, va provocar l’incendi que va arrasar 1.715 hectàrees dels termes de Pego, Vall d’Ebo, Vall de Gallinera i Atzúbia. Serà aleshores quan l’Ajuntament de Pego puga accedir als diferents informes que s’hagen elaborat al voltant de l’incendi.

Proposava Irene Sendra la possibilitat de redactar una ordenança municipal que regule el manteniment de les foies privades «perquè no torne a passar».
590 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*

code

Hola!!