Laura Castellà: «Hui per hui comprar una màquina de cine és inviable»

La regidora de Cultura contesta així a Atzaïla Associació Cultural després que esta presentara les signatures recollides a favor de recuperar el cinema a Pego. Laura Castellà assegura que la iniciativa li pareix «perfecta» i confessa que ella mateixa l’ha signada. No obstant això, afirma que actualment per a l’equip de govern «hi ha altres prioritats com és el manteniment de les instal·lacions».
Després que dilluns passat Atzaïla Associació Cultural presentara per registre d’entrada a l’Ajuntament 1500 signatures a favor de recuperar el cinema a Pego, la regidora de Cultura, de la que dependria esta decisió considerava «perfecta la iniciativa que ha tingut l’Associació Atzaïla de preocupar-se pel nostre cine». No obstant això, Laura Castellà recordava i afirmava que, «com ja he dit moltes vegades, ara no és una prioritat comprar una màquina de projecció cinematogràfica».

Contestava també Castellà que, tot i que coincidir amb Atzaïla que fomentar el cinema «no s’ha de vore com una inversió», el cert és que eixe foment, en este cas concret traduït en l’adquisició d’un projector digital, sí que suposa una «inversió real de diners» per a l’Ajuntament de Pego.

Una qüestió que, tenint en compte la situació econòmica de l’Ajuntament de Pego —recordem que per raons tècniques encara no s’ha aprovat el pressupost 2016― comporta que «hi haja unes altres prioritats com puga ser el manteniment de totes les instal·lacions», concloïa Castellà. Esta però, expressava que «ens encantaria que hi haguera cine a Pego però hui per hui no es pot ni reparar la màquina que tenim ni comprar-ne una altra digital».

Apel·lava la regidora de Cultura a l’obertura de l’institut vell. Explicava que la idea de l’equip de govern és «condicionar una aula allí amb projector per a què la gent que estiga interessada realment en reunir-se i veure cine conjuntament, doncs que ho puga fer». I tornava a insistir Castellà que «hui per hui comprar una màquina de cine és inviable», tot i reconèixer que el seu partit, el PSPV, «ho portava en el seu programa electoral. O siga que som els primers que volem comprar una màquina de cine». És per això que confessava la regidora de Cultura que ella mateixa ha estat una de les 1500 persones que ha signat la campanya d’Atzaïla per la recuperació del cinema a Pego.

Les estadístiques d’assistència a l’última temporada en què va haver projeccions cinematogràfiques al teatre municipal avalen, segons la regidora de Cultura, el fet que l’adquisició d’un projector no siga prioritària, ja que comentava l’assistència «no arribava ni a la meitat de firmes presentades». Això comporta que «s’haja d’estudiar» el presentat per Atzaïla.

No hi ha una data fixa per a obrir l’institut vell. No obstant això, preguntava per la qüestió, la regidora de Cultura va declarar que «els tràmits estan bastant avançats per a què es puga obrir imminentment».

326 Visites

Deixa un comentari