L’atur augmenta en la província d’Alacant

Pego, amb les xifres del mes d’octubre passat, només puja en tres persones el seu nombre de desocupats en diferència al 2007. En el conjunt de la província d’Alacant el que més decau són els serveis, amb 6007 persones més desocupades. La desocupació és un dels problemes més greus que està provocant la crisi mundial, de fet tots els dies s’escolten notícies al voltant d’aquest o aquell Expedient de Regulació d’Ocupació en tot el món o a l’Estat Espanyol. Això ha provocat que especialment a l’Estat Espanyol les xifres de l’atur s’hagen disparat –es podria dir que sense fre. La darrera dada parla de vora 3 milions de persones sense treball en el còmput total. Si posem una lupa i ens apropem a la província d’Alacant les xifres no són molt millors que les generals i és que la nostra província continua immersa en la senda de la destrucció d’ocupació, registrant durant el mes de Novembre 9.861 persones més respecte al mes anterior. El còmput global situa aquesta xifra en les 140.666 persones parades, xifres històriques que se superen a si mateixes en el dia a dia.

Destacar que percentualment l’augment de la desocupació des del mes de novembre de l’any 2007 ha sigut d’un 52.09% , i en termes intermensuals l’augment se situa en un 7.54%.

Per sectors, l’increment de la desocupació provincial es produeix principalment en Serveis amb 6007 desocupats més el suposa el 61% del total de l’augment registrat. Li segueixen la construcció amb 2367 persones, la indústria amb 1090, l’agricultura amb 244. La resta del còmput té relació amb el col•lectiu sense ocupació anterior que se situa amb 153 persones.

En quant a les dades de la Seguretat Social el balanç del mes de Novembre en la província d’Alacant també és molt negatiu amb una pèrdua de 8.545 afiliacions respecte al mes anterior i 51.196 altes si realitzem la comparació interanual.

En correspondència amb les dades anteriors la contractació, a Alacant presenta un descens del 23.89% (-10.686) respecte al mes d’Octubre i una minoració del 28.90% (-13.838) si comparem les dades amb l’any anterior. Subratllar que el descens es registra tant en els contractes temporals com en els indefinits. La temporalitat en la contractació continua sent la tònica, una qüestió denunciada des de CCOO ja que el 87.27% dels contractes són temporals.

El servef encara no ha actualitzat les dades del mes de novembre de 2008, però si fem la comparació de les persones desocupades a Pego entre els mesos d’octubre de 2008 i 2007 només trobem una diferència de tres persones desocupades més en 2008 ja que en 2007 a Pego hi havia registrades 221 persones en el servef i en 2008 són 224 persones en les llistes d’atur. El que vindria a significar que a Pego encara no es nota en excés la falta de treball, un panorama bastant distint a la resta de la província.

Davant el panorama de desocupació en la província d’Alacant, el sindicat CCOO exigeix “a la Generalitat Valenciana, que assumisca les seues pròpies responsabilitats en el moment actual, i recolze el desenvolupament i compliment del PAVACE II on es contemplen mesures relacionades amb l’ocupació i la formació, el suport als sectors productius en matèries com a política agrària, industrial, comerç, turisme, entre d’altres”.

396 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*

code

Hola!!