L’Associació de diabètics de Pego celebra el dia mundial de la diabetis a Elx

La Federació d’Associacions de Diabètics de la província d’Alacant s’ha avançat enguany al 14 de novembre per a celebrar el dia mundial de la diabetis. Dos conferències van ser l’eix central per a aprofundir en aquesta malaltia crònica. Enguany el dia mundial de la Diabetis s’ha avançat a Pego, però no només això el diferencia d’altres anys, ja que el diumenge passat alguns dels socis i sòcies de l’Associació de Diabètics de Pego i comarca es van desplaçar fins a Elx per a celebrar aquesta destacada data per a ells i elles.

En el calendari el 14 de novembre és el dia marcat com a dia mundial de la Diabetis en homenatge a Frederik Grant Banting, qui va nàixer en eixa data el 1891. Aquest gran filòsof, junt amb Charles Best, va aconseguir aïllar, per primera vegada, la insulina en 1921. Aquesta troballa va provocar que la diabetis passara de ser una malaltia mortal a una malaltia controlable.

El dia mundial de la Diabetis té com a objectiu que els diabètics, el personal sanitari, les institucions i la societat en general prenguem consciència, per una banda, de l’abast, les característiques i les possibles conseqüències d’aquesta malaltia i, per una altra banda, dels beneficis i repercussions positives d’un tractament adequat i del control, d’un estil de vida sa.

L’Associació de Diabètics de Pego van acudir a la celebració d’Elx convidats pel president de la Federació d’Associacions de Diabètics de la província d’Alacant i allí es van unir a l’Associació d’Alcoi i, com no, la d’Elx per a assistir a un parell de conferències impartides pel Director d’endocrinologia de l’hospital d’Alacant i per un doctor especialitzat en les malalties vasculars que afecten les persones que pateixen diabetis, una conferència aquesta que va tenir gran èxit, ja que a la seua finalització va promoure una allau de preguntes, com comentava la presidenta de l’Associació de Diabètics de Pego, Dolores Garcia.

Una jornada positiva per les activitats desenvolupades i per l’intercanvi amb la resta d’associacions presents. Un intercanvi que es reafirmarà amb una posterior reunió de presidents i presidentes que tindrà lloc en un breu període de temps.

D’altra banda, preguntada Dolores Garcia sobre si Pego tornarà a celebrar el dia 14 de novembre el dia mundial de la Diabetis, ha assegurat que enguany la celebració ha estat anar a Elx a recolzar els actes duts a terme allí, però alhora ha confirmat que independentment a aquest acte l’Associació de Diabètics de Pego “tenim pensat fer prou activitats i voldríem que la gent responguera” a elles.


409 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*

code

Hola!!