L’Assemblea d’Indignats arriba al poble de Pego diumenge

Serà a partir de les 20 hores a la Creu del Passeig Cervantes. Una assemblea local a la que acudiran membres de la resta de la Marina Alta per explicar les seues experiències assembleàries. Des de l’organització es demana que s’abstinguen d’assistir els polítics.
El moviment Democràcia Real Ja va nàixer, a la Marina Alta com ho va fer a la resta de l’Estat Espanyol, per contagi i perquè hi ha gent a la comarca que veu que hi ha moltes coses per millorar en el sistema polític, econòmic i social actual. A Pego eixe moviment d’Indignats que el passat 19 de juny es manifestaven contra, entre d’altres coses el Pacte de l’Euro, arriba diumenge en una primera convocatòria d’assemblea. Maria, portaveu i membre del moviment a la Marina Alta i impulsora del mateix a Pego explicava que després de veure el bon funcionament de l’assemblea de Dénia “decidírem expandir-nos cap als pobles”. Pel que fa a Pego, comentava que va decidir fer un grup al facebook “per a veure si la gent s’apuntava i tenia ganes i va resultar que sí i sense adonar-se’n el mateix grup ha sigut el que ha convocat i el que ha decidit que quedàrem el diumenge”. Diumenge a les 20 hores a la Creu del Passeig.

L’objectiu d’aquesta I Assemblea d’Indignats del Poble de Pego és crear una plataforma per tal de “donar veu a la gent que no se sent representada per l’actual sistema econòmic o polític, que sent que no té cabuda”.

Recordava la portaveu del moviment Democràcia Real Ja Marina Alta que el que es reivindica és “un millor repartiment de les riqueses, que els bancs no s’emporten tan grans beneficis […] a nivell polític seria fer-li front al bipartidisme actual que hi ha, aconseguint un canvi en la llei electoral”, entre d’altres punts que també inclourien el “respecte real als valors de justícia, llibertat, igualtat i pluralisme”; “dret al treball digne, estable i de qualitat”; “dret a l’habitatge digne”. Apuntava la impulsora de la I Assembla d’Indignats de Pego que “a nivell local funcionaríem d’una altra manera perquè cal dir que sí que les diferents assemblees estan vinculades en xarxa, però cadascuna d’elles és autònoma, prenent les seues pròpies decisions”.

La I Assemblea d’Indignats del Poble de Pego serà, per tant, un primer punt d’avaluació per tal de detectar les necessitats del municipi, a partir dels quals el grup decidirà com actuar per a millorar o minimitzar els punts febles observats. Maria aclaria que “és un moviment totalment assembleari, en el que qualsevol de les persones que està participant té el mateix vot i la mateixa veu i per tant són eixes persones les que decideixen quin rumb agafa l’assemblea”.

Clarificava la portaveu del moviment d’indignats a Pego que “és un moviment totalment obert […] apartidista, asindicalista, i que està format per individus” i puntualitzava que “amb apartidista, vull dir que millor si no ve gent de partits polítics a fer-se la foto”. El moviment no és apolític perquè “sí que ens interessa la política, però justament el que passa és que no creguem en el sistema polític que intenta representar-nos”, manifestava Maria.
810 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*

code

Hola!!