L’arxiu municipal de Pego, seu de pràctiques de l’alumnat del taller d’ocupació comarcal ‘T’Avalem Marina Alta I’ de Creama

10 alumnes d’arreu de la comarca estan realitzant una col·laboració amb el projecte “Dénia&Marina Alta #Tasting Life#” que es desenvolupa amb motiu del nomenament per la UNESCO de Dénia, Ciutat Creativa de la Gastronomia. Els llibres de festes de Pego són, de moment, els que més articles sobre gastronomia estan aportant al projecte de Creama.

Els i les estudiants del taller d’ocupació “T´Avalem Marina Alta I”, 10 joves dels pobles que formen part del Consorci per la Recuperació Econòmica i de l’Activitat de la Marina Alta (Creama), va començar el passat 1 de juny este taller que s’allargarà durant 12 mesos i que forma part del projecte ‘Dénia&Marina Alta Tasting Life’ que es desenvolupa amb motiu del nomenament de Dénia, Ciutat Creativa de la Gastronomia, per la UNESCO. Estos dies l’arxiu municipal de Pego els està fent de seu de pràctiques, ja que estan identificant i inventariant el patrimoni cultural immaterial gastronòmic de la nostra comarca a través dels llibres de festes.

Així, el treball consistix en catalogar la informació gastronòmica que ha estat publicada, des de la dècada de 1990 fins a l’actualitat, en els llibres de festes patronals d’aquells municipis on Creama està present.

Ahir els i les alumnes, que actualment estan treballant a l’arxiu municipal de Pego, van rebre la visita de la regidora de Cultura, Laura Castellà, qui va poder conèixer de primera mà la feina que desenvolupen i va poder comprovar que, com indicava la directora del taller, Esther Giménez Martínez, els llibres de festes de Pego són els que més documentació estan aportat a la recerca del projecte. Són, de moment, els que més articles dediquen a la gastronomia, a les receptes històriques i als productes més típics de la localitat.

El nou taller de Creama, és un «ambiciós projecte» perquè, a més de dinamitzar l’ocupabilitat dels i les joves de la comarca, és l’únic taller d’ocupació de la zona que facilita l’obtenció d’una doble titulació, en este cas, dos certificats de professionalitat de l’àrea de Gestió de la Informació i Comunicació:

– Operacions de gravació i tractament de dades i documents.

– Activitats administratives en relació amb el i la client.

Des del Consorci per a la recuperació econòmica i de l’activitat de la Marina Alta ressalten la valuosa col·laboració que s’ha establit entre Creama, l’Oficina de la Innovació i Creativitat de Dénia, l’Institut d’Estudis Comarcals de la Marina Alta i la Macma, recolzant el treball dels i de les estudiants formant una comissió de seguiment d’estes pràctiques.

El treball de catalogació dels llibres de festes finalitzarà amb la creació d’una base de dades que servirà de font d’estudi i de consulta sobre la història gastronòmica de la comarca.

Creama continua així treballant per a incrementar significativament el nivell d’ocupació en la Marina Alta a través de la gestió de projectes formatius i col·laboratius que al mateix temps que milloren l’ocupabilitat del col·lectiu, establixen llaços de cooperació entre les distintes entitats de caire cultural assentades en el territori.

1492 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!