L’anticicló es retira i dóna pas a pluges i neu

Les altes pressions se situaran sobre Anglaterra i deixaran pas a les borrasques atlàntiques. Així, tot i que hui divendres encara hi haurà rastre d’altes pressions, estes s’’aniran retirant lentament, donant pas a una circulació de vents de component est que coincidirà amb l’arribada d’un tàlveg d’aire fred que se situarà en altura sobre el nord-est d’Espanya i el País Valencià. Tots els models meteorològics indiquen un canvi profund en les condicions atmosfèriques que en el cas del País Valencià pot desembocar a partir del diumenge en un descens acusat de les temperatures, pluja i inclòs neu a partir dels 700 metres, segons la lectura realitzada per l’Agència Estatal de Meteorologia.

L’anticicló que durant diversos dies ha bloquejat l’arribada dels núvols a la Comunitat Valenciana i a la major part d’Espanya va començar ahir una lenta retirada cap al nord de les Illes Britàniques, on podria romandre més o menys estacionari durant la setmana que ve.

Tot i que hui divendres encara hi haurà rastre d’altes pressions, estes s’aniran retirant lentament, donant pas a una circulació de vents de component est que coincidirà amb l’arribada d’un tàlveg d’aire fred que se situarà en altura sobre el nord-est d’Espanya i el País Valencià.

Este esquema portarà un descens notable de les temperatures i precipitacions, especialment a partir del diumenge, que és quan l’Aemet preveu cels molt ennuvolats amb precipitacions moderades que podrien anar acompanyades de tempestes i amb neu descendint fins a la cota 700 en el nord i 1.000 en el sud mentres que el dilluns la cota pujarà 800 metres en el nord.
371 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*

code

Hola!!