L’alumnat de Pego, satisfet amb la jornada continuada

Este matí s’ha constituït el segon Consell Jove a Pego, el corresponent al curs actual, 2016/2017. El Consell Jove és un organisme que des de 2015 dóna veu als i les joves del municipi. Alumnes de 5é i 6é dels col·legis Ambra, Carolina Sala, Rosalia Bondia i Sant Antoni han donat a conèixer, en esta sessió inaugural, la seua opinió sobre la jornada continuada, les activitats extraescolars i els deures. Des d’Ambra s’ha suggerit iniciar una campanya contra els deures escolar en festius i cap de setmana que ha tingut l’aprovació de tot el quòrum.

p1290584Este matí, passades les 11.30h., s’ha constituït el Consell Jove del curs 2016/2017. Es tracta del primer d’este nou curs i del segon any en què Pego compta amb un Consell Jove format per 4 representants de 5é i 6é de primària per escola i línia dels 4 centres educatius del municipi. El Consell Jove està presidit pel regidor d’Educació i l’alcalde de Pego. Este últim expressava que l’any passat va suposar una «experiència enriquidora» i confia en què cada vegada ho siga més, atenent que el Consell Jove té com finalitat que els i les escolars formen part activa de la societat pegolina i posen en comú les seues opinions.

p1290586Una vegada presentats i presentades els i les representants de cada centre, 20 en total, han pres la paraula els i les portaveus de cada col·legi per expressar una primera opinió sobre determinades qüestions relacionades amb el sistema educatiu com són la jornada continuada, les activitats extraescolars i els deures. La conclusió que en podem traure és que l’alumnat pegolí està còmode i satisfet amb la jornada continuada, principalment, perquè els deixa més temps per a fer les activitats extraescolars, jugar, fer esport o estar amb la família. Amb el que no han estat tant d’acord ha estat en la qüestió dels deures, que tot apunta que depèn molt de cada escola.

Els i les portaveus d’Ambra, Lara Alemany, Gemma Escrivà, Pau Gilabert i Eric Millán han expressat, pel que fa als deures, que servixen per a «consolidar l’aprenentatge de forma individual i estimulen a l’alumne a esforçar-se» i per això els pareixen bé. Tot i que també recalquen que no en solen tindre per a casa, ja que dediquen 15 minuts de classe exclusivament a fer deures. Els que no acaben en eixe temps són els que han de fer a casa.

En no tenir classe de vesprada, les activitats extraescolar permeten poder passar el temps de manera entretinguda amb formació especialitzada i diferent a la que es dóna al centre escolar pel dia. Asseguren que les que tenen estan molt bé.

Enguany és el primer any que els centres pegolins apliquen la jornada continuada i hui hem pogut escoltar una primera valoració dels afectats directament, dels i de les alumnes. Des d’Ambra han expressat la seua conformitat amb la mateixa perquè, entre d’altres, en eixir a les 14h., tenen tota la vesprada lliure per a fer deures, llegir o el que siga i, justament per això consideren que «millora el rendiment escolar». Així mateix, permet que el temps de l’esplai siga més breu i que es rendisca més pel matí, alhora que permet descansar de vesprada. A més, en sisè ja tenen en compte que estos hàbits d’horari els continuaran quan passen a l’Institut. No obliden tampoc destacar que «permet una major convivència familiar».

Els i les representants de Rosalia Bondia, Amaya Garcia i Erik Frasquet, han seguit amb la idea llançada per l’alumnat de sisè d’Ambra, que «la jornada continuada està bé perquè permet acostumar-te al ritme de l’institut». De fet, estan «molt satisfets i satisfetes» amb ella «perquè no hem de tornar de vesprada i deixa més temps lliure a fer altres coses».

Destacaven de les activitats extraescolar que, amb elles, «ens ensenyem moltes coses», «són divertides» i a més es fan amb els amics i les amigues sense estar a classe.

En els deures també coincidixen a assenyalar que només tenen per a casa aquells que no acaben a classe. En sisè, però, consideren que hi ha dies que en tenen més dels que serien convenients, tot i que apunten que es deu a l’acumulació de diferents matèries.

Els i les representants de Carolina Sala, Mireia Ferrando i Carlos Ginestar, han expressat que «la jornada continua permet tenir temps per descansar, fer els deures i jugar i, si t’avorreixes pots anar a les activitats extraescolars, que estan molt bé». De fet, suggerixen que l’alumnat més major podria ajudar el més jove en eixes activitats extraescolars. D’altra banda, consideren que «hauríem d’anar a fer més excursions per la natura per a ensenyar-los coses sobre ella, en compte de veure tantes obres de teatre». En la qüestió dels deures, l’alumnat de Carolina Sala sí que considera que els posen massa deures, sobretot, d’algunes assignatures.

Els i les representants de Sant Antoni, Mar Beneyto i Salvador Dominguis, coincidixen amb la resta de portaveus en què la jornada intensiva permet tenir més temps per distribuir la vesprada i dedicar una estona a estudiar i fer deures, una altra a acudir a les activitats extraescolar i també a jugar i descansar. No obstant això, ací introduïxen un nou focus, ja que expressen alguns alumnes que «per als menuts és massa pesada i acaben massa cansats».

«Les activitats extraescolars, si estàs un poc estressat, et permeten que desconnectes de l’escola i que estigues una horeta o dos gaudint del que t’agrada amb els amics», apuntaven des de Sant Antoni. L’alumnat de Sant Antoni també considera que té bastants deures, tot i que contraresten este fet amb la idea que amb ells «practiquem i repassem, ens venen bé».

Finalment, hem estat testimonis de la proposta d’un alumne de sisè d’Ambra explicada per Eric Millán. Este ha suggerit iniciar una campanya contra els deures escolars en dies festius i cap de setmana. De moment ja té el suport de la seua classe i, pels aplaudiments generalitzats que s’han produït després de l’anunci, entenem que de la resta de classes també.

1705 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!