L’alumnat de l’IES Enric Valor es concentra contra el Pla Bolonya

Així se sumen als milers d’estudiants que al llarg i ample de tota la geografia espanyola s’han manifestat contra l’Espai Europeu d’Educació Superior, més conegut com a Pla Bolonya per a exigir “un debat obert” sobre l’aplicació del procés de Bolonya, en el que “s’escolte la voluntat dels estudiants sobre una reforma que s’està duent a terme sense consultar a cap estrat de la comunitat universitària”. L’alumnat de l’IES Enric Valor de Pego es va concentrar ahir davant les portes del centre educatiu per a sumar-se als milers d’estudiants espanyols que ahir van eixir al carrer a dir no al Pla Bolonya, és a dir, a l’Espai Europeu d’Educació Superior. L’estudiantat exigia en aquesta darrera mobilització ‘un debat obert’ sobre l’aplicació del procés de Bolonya, demanant així que se’ls consulte, que “s’escolte la voluntat dels estudiants sobre una reforma que s’està duent a terme sense consultar a cap estrat de la Comunitat Educativa”, assenyalaven des de l’Assemblea d’Estudiants de la Universitat de València.

Des de Pego, davant d’una pancarta en la que es podia llegit ‘Pla Bolonya, Pla de la Vergonya”, s’explicava que “estes setmanes hem pogut escoltar que s’ha posat en marxa el Pla Bolonya en algunes universitat i ha funcionat prou bé.” I es preguntaven que “Si ha funcionat en universitats privades on hi ha diners per a posar en marxa qualsevol activitat” que passarà en les universitats públiques valencianes si “l’educació pública del País Valencià ja no és suficient, si a les escoles ja no hi ha una quantitat [econòmica] suficient per a fer les escoles i cada vegada és més comú veure barracons”? Un cas aquest dels barracons que asseguraven en el manifest que “no és llunyà” a Pego i posaven com a exemple el Col•legi Públic Carolina Sala.

En el manifest l’alumnat de l’IES Enric Valor feia palesa la consciència d’aquestos joves de la situació econòmica que s’està vivint actualment i el que això suposarà en el si de les famílies amb persones aturades. Ho relacionaven amb els costos extra que suposarà Bolonya. I és que són sabedors que “les beques que entren en aquests nous plans han de ser retornables, en un llarg període, però retornables” al cap i a la fi.

Des què es va conèixer la voluntat de crear l’Espai Europeu d’Educació Superior els estudiants no han parat de mobilitzar-se per tota Europa amb l’objectiu de canviar un Pla Educatiu que consideren que comercialitza i privatitza la Universitat Pública actual i que per tant els perjudica directament. Les mobilitzacions, però sembla que no han exercit la pressió buscada i de moment l’adequació de les carreres universitàries a eixe Espai Europeu d’Educació Superior, continua. Però segons assegurava un dels organitzadors de la concentració d’ahir a Pego contra el Pla Bolonya “no sabem on arribarem, si s’aturarà, si canviarà o que farà, però com ho intentem [canviar] com a mínim”.

422 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!