L’Alumnat de 2n d’ESO C de l’IES Enric Valor de Pego, premi ‘Classe sense fum’

El jurat va decidir concedir el premi en el CONCURS EUROPEU “CLASSES SENSE FUM”, a l’eslògan presentat per l’IES Enric Valor de Pego, elaborat pels alumnes de 2n d’ESO C. El Director del Centre de Salut Pública, Pascual Martí i els responsables del Programa, els han entregat els diplomes acreditatius i un obsequi per als alumnes consistent en balons de diferents modalitats esportives.
El tabaquisme és un dels problemes sanitaris més estesos en la nostra societat i l’hàbit de fumar és una de les amenaces sobre la salut, no sols per als fumadors, sinó també per als no fumadors. Des del Centre de Salut Pública de Dénia, en coordinació amb els ajuntaments de la comarca i els centres educatius que volen participar, intenten frenar això.

Apunten des de Salut Pública que “tant els professionals sanitaris, com els docents i tots els agents socials que tenen influència sobre la salut de la població, han d’unir els seus esforços perquè esta població desenvolupe hàbits i costums sanes, que els valoren com un aspecte bàsic de la qualitat de vida i rebutgen les pautes de comportament que no conduïxen a l’adquisició d’un benestar físic i mental”.

Una manera d’apropar-se a la gent més jove, per a la que és més fàcil dur a terme un programa de prevenció, és impartir cursos com el programa de prevenció del tabaquisme que inclou l’aula del tabac. I és que, per a Salut Pública, com indicava este matí el seu director, Pascual Martí, allò important “és actuar abans de què aparega la malaltia”.
El director de Salut Pública de Dénia i altres dos representants s’han desplaçat a l’IES Enric Valor de Pego, per a entregar el premi del concurs “Classes sense fum”. Un concurs al que han participat tant el Col•legi Sant Antoni, com l’IES Enric Valor, han participat este curs rebent les xerrades de l’Aula de Tabac en el mes d’abril i també en els Concursos.
Cada Departament de Salut atorga un premi als millors treballs, dins de la seua categoria i els guanyadors dels diferents Departaments de Salut, es remeten a la Direcció General de Salut Pública, perquè determinen els guanyadors de la fase final, de tota la Comunitat Valenciana.

Estos premis, s’entreguen amb motiu del Dia Mundial sense tabac, 31 de maig. I en el cas que ens ocupa, el jurat, reunit en el Centre de Salut Pública, després d’examinar els treballs presentats i realitzat el còmput de la puntuació obtinguda, va decidir concedir el premi en el CONCURS EUROPEU “CLASSES SENSE FUM”, a l’eslògan presentat per l’IES Enric Valor de Pego, elaborat pels alumnes de 2n d’ESO C, junt amb la seua tutora Silvia Sendra i la Coordinadora Natalia Berbegall.

“PER A QUÈ FUMAR SI DE LA VIDA ES POT DISFRUTAR: digues ADÉU AL TABAC!”.

“EL DEIXAR DE FUMAR LA TEUA VIDA POT SOLUCIONAR: PER UNA VIDA SENSE TABAC”El Director del Centre de Salut Pública Pascual Martí i els responsables del Programa, els han entregat els diplomes acreditatius i un obsequi per als alumnes consistent en balons de diferents modalitats esportives.
679 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*

code

Hola!!