L’Ajuntament de Pego tanca el primer PAI

Es tracta del de Verdales. Ho feia informant al plenari sobre les resolucions als recursos de reposició presentats contra l’aprovació del compte de liquidació definitiva que s’acordava el 20 de maig de 2011.
L’Ajuntament de Pego aconseguix tancar el primer dels PAI oberts al municipi. Es tracta del PAI ‘Verdales. L’expedient de liquidació del compte d’este Programa de desenvolupament d’Actuació Integrada és “voluminós”, segons el secretari municipal de Pego. Ahir, com a pas últim, la corporació municipal aprovava les distintes resolucions al voltant dels diferents recursos de reposició presentats “contra l’acord de 20 de maig de 2011 de Ple sobre aprovació del compte de liquidació definitiva del Projecte de Reparcel•lació, inclós en el Programa per al desenvolupament de l’Actuació Integrada ‘Verdales’”.

Explicava César Narbón, secretari de l’Ajuntament de Pego que, estos recursos “s’han inadmès en alguns casos, en altres s’han admès parcialment i en altres casos els recursos s’han admès totalment”. També aclaria que hi ha recursos inadmesos en este procediment perquè “el compte no pot alterar el que afecta a titularitats de les parcel•les”. Els que recursos presentats que sí que formen part de l’expedient s’estimen o es desestimen “en funció d’aquells informes que en algun cas han estat emesos per Intervenció i en altres per l’arquitecte municipal”.

L’alcalde de Pego, Enrique Moll, aclaria un poc més que es portava a plenari, “alçar la suspensió que vam acordar el 20 de maig de 2011 el plenari sobre l’aprovació del compte de liquidació definitiva i, aprovar eixe compte de liquidació definitiva una vegada contestats tots els recursos presentats”.
El batlle pegolí li cedia la paraula al seu antecessor en el càrrec perquè acabara d’explicar els detalls sobre la qüestió. Carmelo Ortolà, recordava que “és el primer dels PAI que va a intentar tancar-se, és el que menys ha costat”.
Davant aquest tràmit, el Bloc-Compromís no hi tenia res a expressar. Si que ho feia el portaveu del PSPV, Andreu Dominguis incidint en les “ganes de tancar els PAIs, tots en general, comencem amb Verdales, on han sorgit problemes, però un poc menys”.
Des del PP, la seua portaveu Maite Ferrándiz, feia notar que un dels seus regidors, Fernando Gil, a l’estar implicat en el procés s’havia d’abstindre de votar. Així mateix, informava que el partit deixava llibertat de vot als seus regidors “perquè hi ha algunes persones que estan un poc implicades en algunes al•legacions ”. D’altra banda, Ferrándiz anotava que “en la liquidació definitiva es presenten 9 al•legacions en el muntant amb la quantitat de propietaris que hi ha al PAI Verdales, no és molt”. La portaveu popular comentava que se sap que “hi ha algunes al•legacions que poden comportar algun judici” i és per això que plantejava, “si comportaren alguna repercussió econòmica, qui l’hauria d’assumir?”.
El secretari municipal contestava que “si hi hagueren sentències posteriors a l’acte de hui i tenen repercussions econòmiques, eixes seran objectes diferents a este”. Segons el reglament de gestió, diu que “seria objecte d’un expedient nou i distint”.

El compte de liquidació definitiva del PAI ‘Verdales’ s’aprovava per 10 vots a favor, (PSPV, CdP, Bloc-Compromís i el de la popular Paqui Orihuel) i 4 abstencions (PP). Com hem indicat anteriorment, el popular Fernando Gil no votava perquè està afectat pel procediment.


485 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*

code

Hola!!