L’Ajuntament de Pego sol•licita la inclusió, al Pla provincial d’Obres i Serveis per a 2015, de l’ampliació el cementeri

El cost de les obres ascendeix a 549.998€, del qual la diputació d’Alacant, en cas d’acceptar el projecte, es faria càrrec del 65% del cost, és a dir, de 357.498€ i, l’Ajuntament de Pego del 35% restant, és a dir, de 192.499€.
En el plenari extraordinari de dimarts, la corporació municipal va aprovar per unanimitat sol•licitar al Pla Provincial d’Obres i Serveis per a 2015, l’ampliació del cementeri municipal. La regidora d’Urbanisme, Alicia Siscar explicava el projecte que té un cost de 549.998,14€, del qual la diputació d’Alacant, en cas d’acceptar el projecte, es faria càrrec del 65% del cost, és a dir, de 357.498,79€ i, l’Ajuntament de Pego del 35% restant, és a dir, de 192.499,35€.

L’equip de govern elegia ampliar el cementeri municipal per “la demanda de ninxols de cementeri”. Recordava Siscar que actualment s’estan fent, mitjançant la partida d’inversió que permet el pressupost municipal, dos bateries de ninxols que, informava la regidora d’Urbanisme, “s’acaben”, el que vol dir que “el cementeri es queda menut”.

També comentava Alicia Siscar que l’Ajuntament de Pego, en presentar este projecte s’acull a l’opció que implica un percentatge més alt de subvenció per part de la diputació i que contempla la renúncia a sol•licitar una altra obra en 2016, sempre que el projecte s’aprove.

Explicava la regidora d’Urbanisme que l’ampliació projectada “consistix en un mur per darrere amb tota la infraestructura de desaigües i il•luminació. També entraria una bateria de 350 ninxols”.

Conxa del Ruste, portaveu del Bloc Compromís, comentava que “estem en la de tots els anys, estem demanant peres a l’om” i desitjava que “tan de bo enguany siga l’excepció que confirma la regla i estes subvencions arriben al poble de Pego i es pugen fer les obres que es necessiten”. Denunciava del Ruste que “habitualment el que es fa són inversions als pobles on mana el partit que té el poder en la diputació, en este cas el PP i, a nosaltres, ja fa anys i anys que barat als informes que han fet els tècnics i les necessitats que té el poble, han arribat, com a molt, molletes, el mos no ens arriba mai”.

El PP anunciava el seu recolzament a la sol•licitud del Pla d’Obres i Serveis 2015 i no deixava de contestar a la portaveu de Compromís. Maite Ferrándiz explicava que “el que són els projectes s’aproven anteriorment entre tots els grups polítics”. Asseverava que “no es pot donar als teus sí i als que no són, no donar-ne”.

Els socialistes votaven a favor. Raül Tamarit també desitjava que “ens tocara la loteria” i recordava que l’última subvenció del Pla d’Obres i Serveis va ser en 2006 i, no obstant, assenyalava que “veiem que pobles, d’ací del voltant, any rere any tenen subvencions i altres pobles continuem demanant” i no s’obté resposta.

L’alcalde de Pego, Enrique Moll aclaria que no s’actua en el cementeri vell “perquè si no fem una nova bateria de ninxols nous no es pot actuar en la part vella”, tot i que afegia que “la nostra intenció era fer una bateria en el que és la part vella del cementeri però, des de sanitat, van dir que quan s’extreu un cadàver s’ha de translladar, immediatament, a un altre ninxol”.511 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*

code

Hola!!