L’Ajuntament de Pego signa un conveni per esbrinar les necessitats reals d’habitatges de protecció oficial al poble

El passat divendres l’Ajuntament de Pego va signar a Alacant un conveni amb la Conselleria de Medi Ambient, Aigua, Urbanisme i Habitatge pel qual, juntament amb altres 24 pobles de la província, es realitzarà un estudi en la població per veure la viabilitat de la construcció d’habitatges protegits al nostre municipi. El passat divendres l’Ajuntament de Pego va signar a Alacant un conveni amb la Conselleria de Medi Ambient, Aigua, Urbanisme i Habitatge pel qual, juntament amb altres 24 pobles de la província, es realitzarà un estudi en la població per veure la viabilitat de la construcció d’habitatges protegits al nostre municipi. Segons va afirmar l’Alcalde de la població, l’independent Carmelo Ortolà, amb eixe conveni “la Conselleria procedirà a l’anàlisi exhaustiva de la demanda real d’habitatges protegits que hi ha a Pego en les seues diverses modalitats, tant en VPO com en lloguer i habitatges per a joves”. Una vegada realitzat esta anàlisi en profunditat, la Generalitat procedirà a veure la quantitat de patrimoni municipal del sol que té el municipi, es a dir, dels solars amb els que disposa l’Ajuntament de Pego on es podria portar a terme la construcció d’aquests habitatges protegits; posteriorment la Conselleria d’Habitatge realitzarà un balanç per veure si amb els resultats a la mà, la oferta s’adapta a la demanda, és suficient o insuficient. En cas de ser insuficient l’Ajuntament buscaria més solars per poder-los destinar a la construcció d’eixos habitatges protegits.

L’organisme encarregat de dur a terme eixe estudi en el que també participarà Pego és l’Institut Valencià de l’Habitatge (més conegut com IVV,S.A.), al qual l’Ajuntament li facilitarà en les properes setmanes tota la documentació de la que disposa sobre els solars de propietat municipal que estan afectats pel patrimoni municipal del sol. A partir d’aquestes dades i posteriorment a l’estudi, “la Conselleria de Medi Ambient, Aigua, Urbanisme i Habitatge estimarà si les necessitats de Pego queden cobertes amb el número de metres quadrats de sol del que ja disposa l’Ajuntament, afegint-li a aquest últim el número de metres que s’obtindran de projectes que estan ja en un estat avançat de gestació i que prompte seran una realitat a Pego”, tal i com assegura el primer edil de la localitat.

Ortolà també va afirmar que a Pego ja es té una idea aproximada de la demanda actual d’habitatges protegits gràcies al recent procediment de sol•licitud, sorteig i adjudicació dels 23 habitatges de protecció oficial que actualment s’estan construint al carrer Matadero, habitatges que ja van ser promoguts per l’Ajuntament i que gestiona l’Institut Valencià de l’Habitatge. 103 van ser les sol•licituds per accedir a un dels 23 habitatges que es van sortejar fa poc més de dos mesos.

L’Alcalde de Pego va voler destacar que “moltes persones a Pego necessiten d’iniciatives com aquesta que ara es posa en marxa al nostre poble per poder accedir a un habitatge digne i econòmic, raó per la qual cal que siga protegit i subvencionat”.
386 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*

code

Hola!!