L’Ajuntament de Pego s’adherix a la xarxa Comdes

La xarxa de comunicacions mòbils d’emergència i seguretat de la Comunitat Valenciana creada per la Generalitat Valenciana.
La xarxa Comdes és una xarxa de comunicacions mòbils d’emergència i seguretat creada per la Generalitat Valenciana per a cobrir les necessitats de radiocomunicació mòbils de totes les entitats públiques en matèria de seguretat, emergència, prevenció i rescat de la Generalitat. En el darrer plenari ordinari, l’Ajuntament de Pego aprovava per unanimitat adherir-se al conveni per a fer ús d’ella, per recomanació del cap de la Policia Local, després de detectar “problemes en la coordinació del conjunt de forces de seguretat en alguns casos de catàstrofes o d’algunes actuacions”, explicava l’alcalde, Enrique Moll. Un problema derivat dels aparells de comunicació, dels walki talkis que no són compatibles.

Davant esta incompatibilitat s’ha cregut convenient signar el conveni de la Xarxa Comdes per tal de facilitar la comunicació i evitar la coordinació a través del mòbils.

Des del PP s’anunciava el vot favorable al conveni perquè suposa una millora en les forces de seguretat. No obstant això, comentava la portaveu popular, Maite Ferrándiz, que el cost del walki es va informar que era molt elevat. Així mateix recordava que en l’anterior plenari es va aprovar una modificació de crèdit per a, entre d’altres, comprar nous aparells de radiodifusió per a la Policia Local. D’ahí que preguntara si no eren compatibles uns aparells i els altres per tal d’estalviar.

Enrique Moll contestava que tot apunta que “no tenen la mateixa freqüència” i per tant no són compatibles, a més de ser més cars els walkis de la xarxa Comdes, el que ha provocat que no és compren abans.

El PSPV també recolzava la millora de la comunicació entre les forces i cossos de seguretat.

480 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*

code

Hola!!