L’Ajuntament de Pego reconeix la tasca de ‘Paraules en silenci’

Després de rebre la menció de qualitat a millor programa de ràdio local dels 13ns Premis Ràdio Associació, Manel Arcos (director del programa) ha estat rebut per l’alcalde, la regidora de Mitjans de Comunicació i la regidora de Cultura en reconeixement de la tasca feta. Vicent Morera, tècnic del programa, també ha estat present, com un dels actors que fa possible que cada dimarts a la nit s’emeta ‘Paraules en silenci’ a Ràdio Pego.
Dijous passat per la vesprada Manel Arcos rebia, a l’Auditori Onze de Barcelona, una de les dos mencions de qualitat a millor programa de ràdio local per ‘Paraules en silenci’, en el lliurament dels 13ns Premis Ràdio Associació que atorga Ràdio Associació de Catalunya (RAC) des de l’any 2000 amb la intenció de distingir i premiar els professionals de la ràdio i els millors programes del darrer any.

Este matí de dilluns, 13 de maig, el director de ‘Paraules en silenci’, Manel Arcos era rebut a l’Ajuntament de Pego per l’alcalde, Carmelo Ortolà, la regidora de Mitjans de Comunicació, Elvira Ciurana i la regidora de Cultura, Alicia Siscar, en reconeixement a la seua tasca al capdavant de ‘Paraules en silenci’ que, des del 2 d’octubre de 2012, és present a la graella de Ràdio Pego. També hi era present el tècnic del programa, Vicent Morera, artífex de que tot isca perfecte en el dia de l’emissió en directe, dimarts de 22 a 23 hores i, posteriorment en penjar els programes a la web de l’emissora, www.radiopego.com.
L’alcalde de Pego, Carmelo Ortolà ha volgut destacar que “per a Pego és important comptar, per una part amb una emissora de ràdio municipal; una emissora que difon la nostra llengua per les ones perquè arribe a totes les persones que tinguen cert interés i que cada vegada són més. I també és important, i això ens consta un esforç a este ajuntament i estem aguantant-lo malgrat el que està caient, és important que hi haja persones de la categoria de Manel, persones que s’involucren com els tècnics i els treballadors de Ràdio Pego, que facen possibles tots estos programes, perquè si no fora per este grup de persones, aquelles que porten els seus programes de forma altruïsta, moltes coses es quedarien enfosquides sense conèixer-se. Gràcies a ells i elles ixen a la llum fets que formen part de la nostra història”.
Carmelo Ortolà li agraïa a Manel Arcos la seua tasca i col·laboració al si de l’emissora i li obria la porta a continuar col·laborant. Declarava l’alcalde que “farem tot l’esforç possible per mantindre la veu oberta per l’interés de tots els pegolins i les persones dels pobles del voltant que vullguen col·laborar”.

La regidora de Mitjans de Comunicació, Elvira Ciurana, confirmava l’extensa audiència que té ‘Paraules en silenci’. Li agraïa a Manel la seua involucració amb Pego, tot i ser d’Oliva i subratllava la menció de qualitat de la seua aposta radiofònica que imprimix un segell de qualitat a la ràdio municipal. Així mateix, reconeixia la tasca de Vicent Morera al control tècnic del programa.
Manel Arcos, director de ‘Paraules en silenci’, menció de qualitat a millor programa de ràdio local als 13ns Premis Ràdio Associació, es confessava emocionat i és que assegurava que “és el guardó que amb més estima va a guardar-se” perquè la ràdio és la seua passió. La seua trajectòria pel mitjà és extensa. Ha treballat des de Ràdio Puça fins a Ràdio 4 (RNE), passant per Ràdio Oliva i Ràdio 9. Actualment, des del 2 d’octubre de 2012, col·labora a Ràdio Pego.
Arcos explicava al discurs en recollir la menció de qualitat va destacar, d’una banda que al “Sud del Xúquer les comarques de la Safor i la Marina Alta van veure nàixer dos dels grans escriptors de la literatura com són Ausiàs March i Joanot Martorell i, precisament a l’octubre de 2012 va nàixer a Ràdio Pego un programa dedicat a la literatura en les terres on van nàixer March i Martorell”.

D’altra banda, Manel Arcos també va destcar durant el discurs de recollida de la menció de qualitat a ‘Paraules en silenci’ que, “si havia tornat als seus orígens va ser gràcies al suport de la Direcció de Ràdio Pego i al regidor d’aquell moment de l’emissora, Xema Ferrer”. Així mateix, va constatar “l’esforç de l’Ajuntament de Pego per mantindre un servei públic com és la llibertat d’expressió, ja que mantenir un servei públic o un mitjà de comunicació és donar-li llibertat a la informació”.

Agraïa Manel Arcos “al poble de Pego, a l’Ajuntament, a la corporació, l’esforç que fan per mantindre l’emissora en mig d’esta crisi profunda i duradera”. Sobretot perquè “dóna cabuda a programes que no són comercials”, com és ‘Paraules en silenci’. Manel Arcos també assoboria que “Ràdio Pego ha estat reconeguda per uns premis convocats per l’emissora més prestigiosa que hi ha en l’àmbit lingüístic, Ràdio Associació de Catalunya”.

Recordava Arcos que fa sis anys que RAC no reconeixia la tasca d’una programa del País Valencià i posava de relleu la importància que suposa la menció de qualitat, no només en l’àmbit local i comarcal, sinó també a nivell autònomic perquè fins ara només 4 programes valencians han rebut algun premi o alguna menció de la RAC.
Manel Arcos ha aprofitat l’avinentesa per a donar una còpia del diploma que certifica la menció de qualitat al millor programa de ràdio local dels 13ns Premis Ràdio Associació a l’Ajuntament de Pego, a Ràdio Pego i a Vicent Morera, tècnic de ‘Paraules en silenci’.445 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*

code

Hola!!